Slik pynter du til 17.mai hjemme

Våre beste dekorasjonstips til nasjonaldagen

17.mai er kjent som både barnas dag og festens dag. Skal du arrangere en festlig 17.mai frokost med familie og venner? Eller kanskje en hyggelig 17.mai grillfest i hagen? Enten du skal feire stort eller lite så har vi en rekke tips til dekorasjon og pynt som gjør nasjonaldagen både minneverdig og flott.

Utstyr og pynt til 17. mai finner du her>>

 

Blomster til 17.mai festen

17.mai feires på tampen av de deilige vårmånedene, og blomster er derfor et selvsagt innslag i festpynten. Putt ferdig oppsatte blomsterbuketter i vaser, eller kjøp inn ulike sorter som du kombinerer til egne oppsatser. Blomstene må gjerne være i flaggets farger rødt, hvitt og blått, slik at du tar fargekoden på feiringen hele veien gjennom pyntingen. Blomster som egner seg spesielt godt for anledningen er for eksempel:

Hvite - brudeslør, hvite peoner, hvite levkøyer og hvite roser
Røde - Germini og røde roser
Blå - riddersporer og hortensia

Blomstene får gjerne en del oppmerksomhet i seg selv, men andre planter er heller ikke å kimse av. Pynt gjerne opp med en backdrop av blomster eller legg en nydelig eføylenke langs kakebordet. Ta en titt på noen av våre flotte blomstrete dekorasjoner blant produktene under!

Borddekking til nasjonaldagen

17.mai frokosten eller lunsjen er et høydepunkt for mange familier og vennegjenger på nasjonaldagen. Med disse enkle grepene kan du enkelt skape en hyggelig atmosfære rundt spisebordet, med lekker pynt og flotte omgivelser.

Farger til bordet
Fargetemaet med rødt, hvitt og blått er ofte gjennomgående også når det kommer til borddekkingen på 17.mai. Dersom du ikke er vandt med å dekke bordet i mange ulike farger så vil et enkelt triks være å holde underlaget hvitt, slik at produktene du plasserer på bordet ikke kjemper med selve bordet for oppmerksomhet.

Dekke på til mange gjester?
Det er ikke hver dag man dekker på til en stor gjeng, og 17.mai er en typisk festlighet der man ofte har flere til bords enn hva antallet i serviset tillater. Gjør det enkelt for deg selv og slipp oppvasken etterpå med pappservise.
Se vårt fulle utvalg til borddekkingen her, eller sjekk ut 17.mai serviset her!

Skap et midtpunkt
Et enkelt triks for at ikke bordet skal se rotete ut er å holde seg til regelen 3-og-5. Regelen går ut på at pyntegjenstandene du setter på bordet skal være i grupper på enten 3 stk eller 5 stk. Her kan du for eksempel kombinere tre ulike stearinslys eller tre stk blomsteroppsatser der den største blomsterbuketten får stå i sentrum av bordet. For å skape harmoni i bordpynten så vil det også lønne seg å dandere pynten slik at det høyeste punktet får stå i midten, og at du deretter fordeler resten av pynten rundt med lavest høyde ytterst.

Konfettikanoner og smellbonboner

Det er mye liv og røre på denne store dagen, og lydnivået er ofte høyt enten du er inne eller ute. Naboene vil derfor neppe klage dersom du smeller til med det lille ekstra denne dagen. Konfettikanoner og smellbonboner er klassikere som hjelper stemningen opp enda et hakk til 17.mai feiringen. Konfettikanonen egner seg godt både for familier og vennegjenger, og smellbonboner er et kjært og fast innslag på kransekaken.

Ballonger

Der det er fest er det ballonger. Ballonger passer til all slags fest og moro, og 17.mai er intet unntak. Med ballonger kan du med enkle grep forme festen akkurat slik du ønsker. I tillegg til klassiske ballonger i rødt, hvitt og blått så kan det være både festlig og dekorativt å kombinere de med metalliske bokstavballonger. Klikk hjem bokstavballonger for å stave "HURRA", "17 MAI", "HIPP HIPP" eller annen moro.

17. mai

Nylig besøkte produkter