10 Tips til Ugly Christmas Sweater Party

Julefest, julebord, julegenser!

Julehøytiden kan være en stressende tid der listen over fancy julebord og julefester som du er invitert til virker endeløst lang. Har du lyst til å mikse og piffe det litt opp ved å arrangere en fest ulik de andre (mer stive) julefestene? Arranger ditt eget Ugly Christmas sweater party! Kleskoden ligger i festens tittel, og du tilbyr gjestene å kjøpe inn et festantrekk som de like gjerne kan bruke til en casual friday på kontoret, eller til julemorgenen 24.desember. La paljettkjolen, den upraktiske mini-håndvesken og dressen ligge, og forbered deg til festen med våre 10 beste tips for en knallbra Ugly Xmas Sweater fest!

1. Invitasjoner til festen

Det første inntrykket gjestelisten får av festen er festinvitasjonene. Når det er en karakteristisk fest som Ugly Christmas Sweater Party så er det vel så viktig at invitasjonene gjenspeiler den fargerike, julete og festlige stemningen som gjestene kan forvente seg. Ikke vær redd for å være kreativ med festens invitasjoner da kreativitet står høyt på listen til denne type fest. Dersom du planlegger i god tid så er det ingenting mer kreativt enn å lage dine egne invitasjoner! Sett deg ned med et lite juleverksted i forkant av festen og lag dine egne morsomme invitasjoner der du enkelt kan skreddersy hver enkelt invitasjon til hver gjest. Dersom du er i det kreative hjørnet så kan du sjekke ut juleverksted kategorien vår HER for å finne det du trenger til å lage noen fete invitasjoner. Dersom du derimot har litt dårligere med tid i forkant av festen så kan du enkelt printe ut våre egenproduserte invitasjoner HER.

2. Finn den perfekte stygg-kule julegenseren

Julegenseren: Du kan gå akkurat så crazy du vil, men vi anbefaler absolutt å gå så langt som mulig. Den stygge julegenseren kjennetegnes av at den gjerne har så mange juleelementer som mulig, i en slags styggskjønn harmoni. Gjerne som en kombinasjon av reinsdyret Rudolf, julekaker, juletre, Grandiosa, polkagriser, julekuler og alt annet du kan tenke deg av julestæsj. På et Ugly Christmas Sweater Party belønnes gjerne festens styggeste julegenser med en premie, så her gjelder det å gjøre god research. Vi har spesialisert oss på de styggeste genserne, så du kan enkelt klikke hjem din styggeste favoritt HER. Dersom du derimot er i det kreative hjørnet så er det lite som slår en hjemmelaget genser! Plukk opp en genser du kanskje ikke bruker lenger, og slå deg løs med synål og ulike props som du kan feste på genseren. Du finner en del produkter som du enkelt kan sy fast på genseren i vår Juleverksted kategori HER.

3. Dekorasjon til Ugly Christmas Sweater Party

Ettersom julegenserne gjerne består av en del iøyenfallende farger så er det naturlig å anta at mange også vil dra fargene videre til dekorasjonene. Det er likevel ingen faste regler for hvordan du skal pynte, men vi kan komme med et par tips på veien.
1. Det kan lønne seg å ta vekk en del av interiøret som du vanligvis har stående fremme. Med alt stående fremme samtidig så kan det i enkelte hjem bli litt kamp om oppmerksomheten blant juledekorasjoner og daglig pynt.
2. Del hjemmet eller festlokalet inn i ulike soner. Å dele opp i soner kan hjelpe gjestene med en naturlig rullering rundt på festen slik at man ikke blir stående på ett sted å henge. I tillegg er soneinndeling en super måte å organisere på slik at du enkelt kan plukke ut ulike dekorasjoner til ulike steder.
3. Velg deg farger i dekoren som spiller på lag med interiøret du har fra før. For å spare både miljø og lommeboken så kan det lønne seg å plukke ut dekorasjoner i farger som du allerede liker. Dersom du er litt usikker så kan du helt enkelt ta utgangspunkt i for eksempel farge på sofaen, spisestuestolene eller mindre interiørartikler i hjemmet. Når du har valgt farger du allerede liker så er sjansen større for at du også vil bruke den samme pynten igjen senere til andre festligheter.

4. Bring the sweets! Dessertbord til festen

Jada, vi vet at middagen burde spises før desserten. Men å forberede et dessertbord som er en julefest verdig kan jo ta tid, derfor tar vi dette punktet først. Å holde en Ugly Christmas Sweater fest er det perfekte utgangspunkt for å være kreativ med bakingen. Du kan til og med dra deler av bakeprosessen inn i selve festen dersom du får noen kreative gjester på besøk som synes det er morsomt med kakedekorering. Vårt beste tips for en gjennomført fest til dette temaet er å dra julegenserne inn i baksten. Hvordan? Dekorer pepperkaker og andre kakemenn/kvinner med de kuleste julegenserne! Bland sammen konditorfarge med melis eller annet slikk og prøv dere frem på formede kaker. Hva med å gjøre en lek ut av kakepyntingen ved å be gjestene om å dekorere pepperkaker formet som gensere, og se hvem som klarer å dekorere kaken likest mulig sin egen genser? Enten du velger å gå for de klassiske pepperkakene eller andre godsaker så finner du produkter og inspirasjon til bakingen hos oss HER.

5. Festleker til julefesten

Ugly Christmas Sweater Party er en uhøytidelig anledning der det er lov å tenke utenfor boksen, og det er lov å leke! Lekene til denne type temafest trenger på ingen måte å ha en direkte sammenheng med festens tema, da hovedfokuset står på at det skal være gøy. Et par klassikere til slike julefester er likevel leker som: 1. Fest nisseluen på Julenissen Heng opp en stor plakat eller tegn en nisse på flere ark som du setter sammen og henger på veggen. La hver festdeltaker snurre noen runder med bind for øynene før dere prøver å feste en utklippet tegning av en nisselue på nissens hode. 2. Pakkeleken Dette er en klassiker vi ikke går lei av, for hvem liker vel ikke å gi og motta gaver i julehøytiden? Leken er enkel; hver festdeltaker kjøper inn en liten gave i forkant av festen, budsjettet setter dere selv. Alle samles og pakkene legges på bordet. Ha et timeglass eller en stoppeklokke pluss en terning klar. På tur og orden kaster hver festdeltaker terning, der den som får tallet 6 får velge seg en pakke eller stjele en pakke fra en av de andre. Når tiden er løpt ut så sitter alle igjen med de pakkene de har vunnet underveis, og de kan deretter pakkes opp. Lurer du på hva du skal kjøpe til pakkeleken? Ta en titt på Gadgets og Morosaker HER. Inspirasjon til flere festleker kan du finne HER.

6. Photo Booth

Som en forlengelse av festlekene, og som et element i festen der dere foreviger minnene så er Photo Booth et supert tilskudd til festen. Du kan klikke hjem ulike Photo Booth props HER, eller du kan være fingernem og lage dine egne props akkurat slik du vil ha de. Psst! Hvis du lager egne photo booth props så kan det lønne seg å laminere papiret slik at det kan brukes igjen til neste års julefest!

7. Drinks

Til julesesongen er det ofte varme drikker som står på menyen, i takt med det kalde været på utsiden. Drink menyen kan du enkelt variere alt ettersom gjestelisten består av unge eller eldre deltakere. De aller fleste, uavhengig av alder, vil nok uansett si seg enige i at en deilig kopp med varm sjokolade eller kakao er en innertier. Det er heller ingenting i veien for å leke seg med klassiske drinker helt alkoholfritt dersom gjestelisten består av mindreårige. Hent frem bartender kunnskapene dine og sjongler med egglikør, kaffe og Baileys eller kanskje en Moscow Mule?

8. Borddekking

Borddekkingen kan være like kreativ som bekledningen til festen, eller så kan du holde det nøytralt slik at genserne får muligheten til å skinne rundt bordet. Det er smak og behag som gjelder, men vi har ihvertfall alt du trenger for enhver smak for å dekke på til julefesten. Sjekk kategorien for borddekking til julefesten HER eller Shop The Look HER.

9. Taler på julefesten

Det er ikke sikkert at alle gjestene er like glade i å snakke høyt for en forsamling, så her er det lurt å kjenne gjestene og deres preferanser i forkant. Likevel er det både hyggelig og morsomt med et par taler underveis på festen, og hvordan dere velger å løse det er selvsagt avhengig av klientellet på festen. Dersom festen består av en gjeng selvsikre og trygge folk som tør å by på seg selv så kan du for eksempel legge en lapp under tallerken på en eller flere av gjestene der de får beskjed om talen de blir utfordret til å holde før, under eller middagen. Her kan du for eksempel be noen gjester om å holde følgende taler:
1. Velkommen til bords
2. Damenes tale
3. Herrenes tale
4. Takk for maten tale

10. Premieutdeling

The Winner takes it all! Når alle forberedelsene er gjort, festen er i gang og det er topp stemning så topper du det hele med en premieutdeling! Ettersom temaet er Ugly Christmas Sweater så er det ingenting mer naturlig enn en kåring av den styggeste genseren. Men dette kan likevel gjøres på flere måter dersom du vil ha flere vinnere i ulike kategorier. Del opp utdelingen og gi gjestene litt skryt for innsatsen med disse kategoriene: 1. Den aller styggeste genseren 2. Den mest originale genseren 3. Beste par-gensere (dersom et par kommer i matchende gensere) 4. Den som er mest sannsynlig til å bli arrestert dersom de går med genseren i offentligheten 5. Den morsomste julegenseren 6. Den som mest sannsynlig vil gå viralt med genseren på nett Lurer du på hva du skal gi som premie til vinneren(e)? Sjekk våre premiealternativer HER.
Jul

Nylig besøkte produkter