home Meny close
menu Meny

Slik arrangerer du den beste nyttårsfesten med Gatsby tema!

Festkompaniet
October 22, 2019

En nyttårsaften så 'Roaring' at Gatsby ville blitt misunnelig

Jasså, du vil holde en nyttårsfest med Gatsby tema? Ifølge Pinterest og andre plasser for inspirasjon så finner du en viss oppskrift for hvordan et ekte 1920-talls party skal se ut. Det er selvfølgelig ingenting galt med en generisk og vag 20-talls fest, men stemningen rundt nyttårsaften, nyttårsforsetter, ny start, nye muligheter og så videre - har en tendens til å spice opp festen til akkurat det nivået som en Gatsby fest burde være. Her får du derfor våre beste tips for en vellykket nyttårsfeiring som er en Gatsby verdig!

Alt du trenger til Gatsby festen finner du HER!

Hva blir det til middag?

Etter enhver fest er det visse ting man snakker om mer enn annet. Maten blir gjerne diskutert og oppskrifter blir sendt over tekstmelding til mette og fornøyde gjester i ettertid. Men hva skal man servere for å holde autensiteten i festens tema samtidig som du gjør besøket fornøyde? Slapp helt av, vi hjelper deg med noen tips på veien.

Dersom du leter etter serveringstips i den norske Statens lærinneskole husstells kokebok fra 1933 så finner du en del av hva menyer bestod av på 20- og 30-tallet - som kanskje ikke er like aktuelle i dag. Det var for eksempel servering av litt annet kjøtt enn hva vi er vandt med i dag, som hare, hest og fugler vi knapt vet hva er. For å holde det enkelt foreslår vi derfor følgende.

1920-tallets forretter og småretter:
Cæcar salat egner seg godt ettersom den ble oppfunnet på 1920-tallet. For de mer avanserte så kan du enkelt imponere med ulike oster, fylte oliven, østers eller reke cocktails.

1920-tallets hovedrett:
For hovedretten på selveste nyttårsaften er vi allerede vandt med kalkun som rett i mange norske hjem. 1920-tallets glamorøse fest inneholdt ofte marinerte skinker eller fjærkre, og det er derfor ingenting i veien for å beholde kalkunen slik du er vandt med. Dersom du vil glamorisere hovedretten et ekstra hakk kan du gå for en lukseriøs and med saftig tilbehør. Som vegetarsk alternativ fungerer nøttesteken like godt til denne anledningen som på julaften.

1920-tallets dessert:
Dessertene hadde ofte frukt som hovedingrediens, og en av 20-tallets kulinariske oppfinnelser var blant annet ananaskaken. Ettersom frukt er hovedingrediensen så gjelder det å bestemme seg for favoritten, og deretter gå for favoritter som sitronkake, eplepai, bringebærsorbét eller andre klassikere. Alkohol var også en populær del i desserten på tross av forbudet, så her kan du gjøre en kreativ og morsom vri som for eksempel piña colada kake.

Hvordan dekke bordet til 20-talls fest?

En enkel pekepinn for borddekkingen vil først og fremst være fargepaletten. De mest populære fargene til 20-tallets ekstravagante fester består gjerne av:
Sort, hvitt, gull og sølv. Med dette som utgangspunkt kan du enkelt trikse og mikse inn andre farger i detaljene. Mørkeblått og mørkegrønt er også farger som enkelt lar seg kombinere med hovedfargene.

Detaljene i dekoren din vil spice opp ethvert rom, men det er et stort utvalg å velge mellom på tross av at du allerede har et tema å gå etter. Uansett hvilken retning du vil gå innenfor 20-tallets festpynt så er det likevel noen essensielle produkter fra tiåret som kan hjelpe deg på veien:
Ulike stearinslys og telys
Martini glass
Champagnekjøler og champagneglass
Glasskrukker

Perler
Fjær (feks. påfugl)
Paljett eller glitrende girlandere
Lysslynger

Av tallerker og servise vil borddekkingen variere alt ettersom hva du bestemmer deg for å servere, men i våre ferdige produktserier får du et godt utgangspunkt til alt du trenger.

For inspirasjon til en mørkeblå og festlig borddekking kan du se Pop The Bubbly serien HER.
For inspirasjon til en gullfarget og glitrende borddekking kan du se Gold Glitter serien HER.

5. 20's fashion: Flapper stil

Er du en flapper jente eller Gatsby kar?

Flapper jentene var en generasjon jenter som begynte å bruke kortere skjørt, masse sminke og klippet håret kort. De utfordret sosiale og seksuelle normer som fantes i en tid med tydelige kjønnsroller. Det er ikke rart 20 tallet er et populært festtema, med de ikoniske antrekkene og frisyrene. Fest opp håret med et lekkert hårbånd pyntet med paljetter og fjær. Finn frem fjærboaen og mal leppene mørke.
Til en nyttårsfeiring med Gatsby tema passer det spesielt godt å kombinere årets siste feiring med paljetter, fjær, glitter og stas. Her er det kun fantasien som setter grenser for glam'en!

Gutta kler seg i stilige dresser, enten som en sofistikert herremann eller rå gangster type. Dra sleiken godt bak og finn frem en stilig stokk. Med nybarbert kjake, sett en stilig hatt på hodet og stram bukseselene.

Se og klikk hjem ditt Gatsby kostyme HER.

5. Spilleliste:
Roaring 20's Gatsby Party!

Gatsby tema er festen over alle fester, og det er vel så viktig å ha riktig musikk på plass til å sette stemningen. Det spiller ingen rolle om det er 2020, 2021 eller 2030 som er året vi nå skal inn i - Gatsby tema er alltid like klassisk og aktuelt.

Når du da slår på stortrommen med en slik fest så burde du også ha spillelisten klar. Vi har gravd i bestefars gamle jazz-samlinger, gjort litt research på gamledagenes hitlister og funnet den ultimate 20-talls spillelisten for deg!

Du kan finne frem sangene på listen under i din streamingtjeneste, eller du kan klikke deg rett inn på vår spilleliste i Spotify HER.

Toppinnlegg akkurat nå


Lukk
800 kr igjen til fri frakt!
0 av 800