6 tips til en litt sunnere barnebursdag!

Skal dere feire barnebursdag hjemme og ønsker å gi barna noe annet enn bare sukker? Det kan bli mye for de små kroppene med smågodt i godteposene, kake, muffins og is. Men det finnes enkle triks og tips for å gjøre feiringen litt sunnere, men absolutt like smakfull og morsom.

Her har vi samlet 6 sunne tips til bursdagen:

1. Noe sunt i godteposen

Tørket frukt som banan, ananas, mango, steinfrie dadler, rosiner og bær! Disse er så søte og gode at barna knapt vil tenke over forskjellen. Du kan også servere nøtter til de litt eldre barna, men husk dermed å forhøre deg om eventuelle allergier, eller unngå dette dersom du er i tvil.

2. Fargerike og morsomme fruktfat

Lag et deilig og innbydende fruktfat, og supplere gjerne med litt annerledes og eksotiske frukter som barna kanskje synes er stas å smake på. Det kan være seg dragefrukt, pasjonsfrukt, fysiales-bær og stjernefrukt. Dander fruktene på morsomme tallerkner med ulike tema og farver for å skape magien.

Morsomme fruktfat til bursdag

3. Pretty smooth!

Alle barn elsker smoothie, og du kan tilogmed lage smoothien og fryse ned i isformer og gi barna istedet for ispinner. Hvis du vil kan du tilsette yoghurt også for å få den litt mer mettende og kremete. Nam!

4. Fullkorn er like digg

Hvis dere har tenkt å servere snacks som pizza eller sandwiches, kan dere prøve å bruke fullkornsalternativer som fullkornspizza bunn eller fullkorn brød. De er sunnere og gir mer fiber enn sine hvite motparter, men er like smakfulle.

5. Aktive bursdagsleker

I stedet for å fokusere bare på mat, kan du også planlegge aktiviteter som får barna til å bevege seg. Dette kan være tradisjonelle bursdagsleker som stol-leken, "stiv heks", eller en skattejakt. Aktiviteter som disse holder barna i bevegelse og sliter de ut på en fornuftig måte.

6. Slukk tørsten riktig

Bytt ut sukkerholdige drikker med vann, infusert med litt frukt for smak. Du kan også tilby usøtet iste eller hjemmelaget fruktjuice. Dette er en enkel måte å redusere sukkerinntaket på. Dette både ser fantastisk ut, og smaker minst like godt som brus.

Sunt alternativ til brus på barnebursdag

Men husk - det viktigste er at barna har det gøy. En litt sunnere bursdagsfest trenger absolutt ikke å være kjedelig - det handler bare om å være litt kreativ!

Barnebursdag

Nylig besøkte produkter