Tips til Valentines day og Hjertefest

Emilie Flatner
May 25, 2021

Februar er full av kjærlighet! Vi skal ikke langt inn i måneden før vi møter på morsdag den 11. og bare noen dager senere, den 14. februar, er det tid for å feire kjærligheten med Valentines Day.

Kjærlighet kan ikke defineres og man trenger ikke å ha en kjæreste for å glede seg til denne dagen. Valentinsdagen er dagen man skal fortelle sin utkårede at man er litt ekstra glad i vedkommende. Personlig synes vi at det er en dag man skal fortelle alle som betyr noe spesielt for deg, at man er glad i dem. Så hva er vel bedre enn å invitere til Hjerte fest?

Dette temaet er også flott bursdagstema for barn som fyller år rundt den 14. februar! I nettbutikken finner du masse Valentines pynt - enten det er til fest eller overraske kjæresten.

Dekorer til Hjertefest

Lag skikkelig film-stemning med masse pynt og alt med hjerter! Alt fra hjerteballonger til sugerør med hjerteprint, hjerteformede kakeformer og hjertekonfetti. Se vår kategori Valentine's Day for masse lekre dekorasjoner!

Her finner du alt av pynt til Valentines Day >

Festleker for Valentines

Ingen fest uten lek! Vi gir deg fire morsomme leker som er enkle å stelle i stand og som passer perfekt til Valentines party.

Heart 2 Heart
Del opp alle i par og gi hvert par en ballong (gjerne rød!). Parene skal frakte ballongen fra den ene siden av rommet til den andre, ved å sprette den mellom seg. Det er ikke lov å bruke hendene eller at ballongen er nær gulvet. Skjer dette så må man starte på nytt.

Life is a box of chocolates
Dette er en morsom og ikke minst, smakfull lek! Med bind for øynene får man servert biter av sjokolade og skal gjette smaken. Vi anbefaler å bruke konfekt, twist eller kutte sjokoladebarer i munnfuller. Bon Appetit!

Gjett kjærlighetssangen
Dette er en morsom quiz-lek som passer perfekt til fest. Last ned dokumentet vårt som du finner til høyre. Her vil du finne en liste over sanger, men det er bare et lite utdrag fra sangen. Del opp i par eller vær én og én – her er det om å gjøre å kunne flest titler. Ett poeng for tittel, to poeng for artist! Fasit finner du nederst i innlegget

Last ned Quizen her >>

Hvilken romantisk film er jeg?
Dette er en romantisk vri på ”kortskalle”. Lag lapper tilsvarende antall gjester (eller fler dersom dere har tid og lyst til flere runder) og skriv opp romantiske filmtitler på lappene. Alle trekker en lapp og fester på pannen, så kan man spørre de andre spørsmål om filmen, men det er ikke lov for noen å røpe filmens tittel! Når man får et ”nei” er det neste sin tur til å spørre. Forslag til filmer: Valentines Day, Titanic, A Walk to Remember, Brokeback Mountain, Fifty Shades, Dagboken, Love Actually, Notting Hill, La La Land, 50 First Dates.

Servering

Tapas og andre småretter er perfekt til denne festen! Dekorer maten med små pyntepinner med hjerter på, kutt småkaker som hjerter og dekorer med hjerteformet kakepynt. Nam! Og så klart, server rosa drinker.

Oppskrift Rosa Drink:
1 stk Banan
2 dl Bringebær
2 dl juice

Pynt med jordbær, mintblader eller en skive grapefrukt. Også er det så klart lov å piffe opp drinken til de voksne...

Fasit Quiz

Adele - Make you feel my love
 Elton John - Your Song
Bruno Mars - Just the way you are
Cyndi Lauper - Time after time
Elvis Presley - Can't help falling in love
Micheal Jackson - P.Y.T
Tracy Chapman - Fast Car
John Legend - All of me
Celine Dion - My heart will go on
Bonnie Tyler - Total Eclipse of the Heart
Taylor Swift - Love Story
Marius Müller - Den du veit
Jan Teigen - Første Kjærlighet
Foreigner - I want to know what love is
Hellbillies - Det finaste eg veit
Micheal Jackson - You are my life