Leker og aktiviteter til barnebursdag

Emilie Flatner
May 25, 2021

Gøyale leker til barnebursdag

Bli klar for å fylle huset med barn, når dere inviterer til bursdagsfest! Morsomme aktiviteter og leker er hovedingrediensen i en vellykket feiring - og ikke minst, gjør jobben enklere og tiden til å fly! Her har vi samlet mange tips til morsomme leker og aktiviteter som er enkelt å organisere og som krever lite utstyr!

Under hver bursdagskategori vil du også finne tips og idéer til feiringen - ofte gode tips til leker tilpasset akkurat det temaet!

Mange av aktivitetene kan enkelt tilpasses ulike barnebursdag temaer, som f.eks. blir sett halen på grisen, til halen på dinosauren, sett nesen på Olaf (Frost) eller sløyfer i hestens man. Utdeling av godteposer kan fiskes etter, lag et skattekart og let etter dem eller gjem dem i egg på jakt etter dinosauregg.

Stafett

Stafett er alltid gøy og passer til alle bursdager. Hvor vanskelige øvelsene er får man bare tilpasse barnas alder! Her har vi noen morsomme eksempler på øvelser, som passer perfekt til stafettøvelse med lag eller som morsomme leker der det er alle mot alle!

  • Lakrislisse spising - Med hendene på ryggen er det om å gjøre å spise opp lissen sin først!
  • Hinkelek - Sett opp start og mål, her er det om å gjøre å hinke seg først inn til mål!
  • Kaste på blink - Se lenger ned i posten, der har vi beskrevet denne øvelsen nærmere.
  • Sett halen på eselet - eller en variant av denne leken kan være en morsom del av stafetten!
  • Sekkeløp - Denne leken kjenner de fleste til! Finn frem sekker og hopp i vei.
  • Potetløp - Sett opp start og mål. Her er det om å gjøre å komme seg først i mål med en potet (eller egg) på en spiseskje, uten å miste den!
  • Trillebåren - Her trenger man to fra hvert lag (eller to på hvert lag), der den ene holder beina på den andre som går på hendene foran. Om å gjøre å komme seg først i mål!
  • Balanse øvelse - Balanser på en planke, en oppmerket linje eller lignende! En perfekt øvelse for hele laget når de skal fra den ene stasjonen til den andre.

Piñata

Vi har godt over 60 forskjellige pinataer, så sannsynligheten for at du finner en som passer til din feiring ganske stor! Riddere som må overvinne dragen som vokter gullet (inni pinataen så klart), sjørøvere som skal bryte opp skattkisten, en Frost pinata eller en bart! Eller kanskje ønsker du den helt klassiske pinataen? Fyll den med godteri og små leker eller andre kule ting!

Her finner du alle våre Pinataer >>

Skyt på blink

Stable opp kopper i et tårn og skyt på blink for å velte dem. Bruk forskjellige ting til å skyte med, etter hvilket tema bursdagen har. En frisbee som Captain America sitt skjold eller snøballer eller pingpong baller til Frost tema. Vannballonger, risposer, tennisballer og lignende er også fine alternativer.

Skattejakt/gavejakt

Denne leken er ganske morsom for både bursdagsbarn og gjester! Alle barna gjemmer gavene de har med, rundt i huset, i hagen eller lokalet. Så kan bursdagsbarnet få gå og lete mens barna roper at det er kaldt når bursdagsbarnet nærmer seg en av gavene! Man kan også gjøre en vri der man gjemmer ting til alle sammen! Gjem eller grav ned en skattkiste (eller noe som kan representere en skattkiste) og la alle barna lete sammen! Kanskje får de gåter de sammen må løse for å finne skatten?

Sett halen på...

Eselet! Grisen! Hesten! Eller nesen på Olaf, lapp på øyet til piraten osv. Lag en vri som passer temaet til din bursdag! Kjøp vårt sett halen på eselet spill, eller lag ditt eget med ark, tegnesaker, og sticky dots.

1-2-3 rødt lys!

En står med ryggen til resten av gjestene og teller ”1… 2… 3… Rødt lys!” Mens personen teller skal resten av gjestene gå mot personen fra en startstrek. Når personen roper rødt lys, skal den snu seg; de som ikke står helt stille må tilbake til start! Første mann til å nå frem. Man kan telle i det tempoet man ønsker, så blir det litt vanskeligere å forutse når det blir rødt lys.

Ballongleken

Denne leken passer perfekt til alle bursdager. Alle får en ballong festet til ankelen. Her er det om å gjøre å sprekke de andres ballonger, uten å få sin egen sprukket! Siste stående vinner! En vri kan være å dele opp i lag, der hvert lag har en ballongfarge. Perfekt dersom man for eksempel har cowboy og indianer bursdag.

Her finner du alle våre Ballonger >>

Ballongfotball

Det finnes mange leker med ballonger - blant annet ballongfotball! Perfekt til fotballbursdag. Spill ballongen uten at den faller i bakken!

Ballonger med overraskelser

Blås opp masse ballonger, men fyll noen av dem med overraskelser! Spre ballongene rundt i hagen, i huset eller ha ballong drop. Om å gjøre å finne ballonger og sprekke den - kanskje får man en overraskelse?

Godteposejakt

Foruten fiskedam finnes det mange kreative måter å dele ut godteposene på! Gjem dem rundt i huset, lag et skattekart eller lek tampen brenner eller del dem ut som premier! Blir det vanskelig å gjemme mange godteposer? Gjem gullmynter, "dinosauregg" eller andre ting som kan byttes mot en godtepose. Er det gravemaskin/byggeplass bursdag? Lag en kasse med jord og grav ned gjenstandene!

Fiskedam

Bruk vårt fiskedam sett og la alle barna fiske etter godteposene sine! Ekstra gøy hvis man innimellom får en "fisk" eller annet skrot som kan finnes i havet - det tar gjerne et par forsøk før man klarer å fiske opp godteposen!

Politi og røver

Del inn i to lag. Det ene laget teller til tjue, mens de andre gjemmer seg. Laget som teller skal finne de andre, gi dem tre slag på ryggen og sette dem i fengsel. Fengselet kan være en opptegnet sirkel på bakken. De som enda ikke er fanget må prøve å frigjøre fangene ved å løpe inn, ta på dem og rope ”du er fri!”. Det er lurt at de som skal fange, er litt færre enn de som rømmer. Denne leken kan tilpasses bursdagstemaet, ved å for eksempel dele i indianer og cowboy!

Kreative leker

Barn elsker å skape ting, så hvorfor ikke legge til rette for aktiviteter der man får gjøre akkurat det? La barna tegne ansikter og figurer på steiner (perfekte troll til Frost bursdag), på kopper eller tallerkener! Tallerkener blir perfekte masker dersom man klipper hull til øynene! Lag masker som passer til bursdagstemaet og som kan være en del av leken videre. Gøy!

Danseleken

Danseleken er enkel - og en skikkelig klassiker som passer alle bursdager og de fleste aldre! Sett på kul musikk der alle skal danse, MEN når musikken stopper må alle stå frosset. Den som beveger seg er ute av leken!

Ansiktsmaling

Barn elsker ansiktsmaling, så dette er en perfekt aktivitet til bursdagen! Mal barna til jungeldyr, mal snøkrystaller eller tiaraer, arr og øyelapper til pirater eller sommerfugler og andre kule ting! Det kan være så enkelt som et hjerte på kinnet eller stjerner med glitter. Dette blir garantert populært.

Stolleken

Stolleken ligner litt på danseleken, men her er det om å gjøre å sette seg når musikken stopper. Sett opp en rekke stoler, rygg mot rygg, på linje. Det må være en stol mindre enn det er barn. Når musikken stopper er den som ikke får en stol ute av leken, helt til en står... emh sitter, seirende igjen!