Temafest: Tips til tema

Emilie Flatner
May 21, 2021

Leter du etter et unikt tema til temafesten?

Skal du arrangere fest? Enten det er bursdag, jubileum, en lørdag eller kanskje til og med bryllup, så kommer du langt med et tema!
Temafester er ikke bare utrolig morsomt, men det gjør det mye enklere for deg som arrangerer å lage en gjennomført fest.Først og fremst fordi du engasjerer gjestene dine! Et tema vil også legge gode føringer for dekorasjonene, lekene og kanskje til og med maten?

Men det er ikke alltid å velge et tema. Det finnes så mange kule alternativer og kanskje man har lyst til å gjøre noe litt annerledes? Her har vi samlet en god knippe med litt annerledes temafester og tips til hvordan du kan arrangere disse.Vi har i hvert fall fått lyst til å arrangere temafest etter å ha sett disse kule temaene!

"Barnebursdag" (for voksne)

Savner du barndomsårene og den bekymringsfrie tilværelsen? Tenker du noen gang tilbake på den rare stilen du hadde i tenårene?
Hva drømte du egentlig om å bli da du var liten?

 Dette er ikke bare spørsmål for å vekke nostalgien, men også perfekte temaer til fest! Inviter gjestene til en skikkelig tidsreise tilbake i tid med "back in time" tema. Disse temaene passer også supert til fester der gjestene har stor variasjon i alder. Her finnes det forskjellige måter å gjennomføre dette på:

 Barnebursdag - Dekorer som om du inviterer til 6 årsdagen og be gjestene dine pynte seg likedan!

Hva ville du bli? - Be alle gjestene kle seg ut som det de ønsket å bli da de var små! Et perfekt utgangspunkt for kostymefest, der gjestene kommer som alt mulig fra prinsesser til brannmenn, popstjerner og lærere.

Stilgjensyn - Inviter til fest der alle gjestene skal kle seg som det de gjorde da de var 15! Eller en annen alder som bringer frem det rareste i klesveien.

Bokstavfest

Liker du å kle deg ut? Vil du gi gjestene dine en liten utfordring? Da er bokstavfest et festlig tema! Velg en bokstav - kanskje din forbokstav - og be alle gjestene komme utkledd som noe som starter på denne bokstaven. Det blir morsomt å se hvilke kreative løsninger gjestene dine kommer med!

Bytte Kjønn

Dette temaet er en klassiker; jentene kommer utkledd som gutter og guttene kommer utkledd som jenter. Eventuelt med en stil helt fjernt fra den du har til vanlig! Et kjempe artig tema og kanskje også litt gøy med en god unskyldning til å prøve å være i noen andres sko for en kveld? gjestene dine kommer med!

Camping Party

Dette temaet er en klassiker; jentene kommer utkledd som gutter og guttene kommer utkledd som jenter. Eventuelt med en stil helt fjernt fra den du har til vanlig! Et kjempe artig tema og kanskje også litt gøy med en god unskyldning til å prøve å være i noen andres sko for en kveld? gjestene dine kommer med!

Fargefest

Her finner du alle våre fargetemaer.

Sterke farger gjør de fleste glade og hva er vel da bedre enn et fargetema til festen? Enten du kjører ett skikkelig gjennomført fargetema på dekorasjonene, eller drar den helt ut og ber alle gjestene komme utkledd i den utvalgte fargen. Eventuelt kan man kjøre fargesplash der alle kler seg ut i én valgfri farge fra topp til tå, sånn at gjestene kommer i alle regnbuens farger. Eller kanskje du vil invitere til klassikeren Black and White Party.

Heaven or Hell

Trenger vi si mer? Denne temafesten har vært en klassiker i årevis, der gjestene kommer utkledd som engler eller djevler, gud/gudinne, demoner og mannen med ljåen. En djevelsk fest som garantert scorer himmelhøyt hos gjestene dine! Ta den helt ut med dekorasjoner som matcher temaet, kanskje med egen sone for helvete og for himmel?

Heaven or Hell

Tre forskjellige temaer, men samme temafest konsept. Alle gjestene skal komme med en maske, en hatt eller en parykk. Så enkelt, men så artig når alle dukker opp i forskjellige masker, rare hatter eller fargerike parykker! Dette er også et tema som ikke krever alt for mye av gjestene, men der man kan velge å gjøre det enkelt eller å gå all-in! Det åpner også for at man kan kle seg ut litt for å matche masken man har valgt, parykken man går med eller for å passe hatten. Gjør det ekstra gøy for gjestene ved å kåre en vinner - kanskje flere. Fineste hatt, mest kreative maske, den villeste parykken osv