Festleker til høytiden!

Emilie Flatner
May 23, 2021

Så står plutselig siste måned i kalenderen for tur. Det er en hektisk tid vi løper igjennom, der selve gulroten er de hyggelige gjensynene med venner og familie. Desember, med førjulstiden, romjulen og til slutt nyttårsaften, er en tid full av mange sammenkomster. Kanskje skal du selv invitere store og små hjem til deg til litt julestemning eller feiring? Da har vi et tips til deg, og det er festleker!

 Her har nemlig laget en liten selskapslek-guide! Her finner du festleker passer utmerket for voksne, og et par av dem kan barna også være med på. Festleker som er perfekte for å løsne opp stemningen, få i gang latteren eller vekke konkurranseinstinktene.

 Disse festlekene passer også året rundt!

 I tillegg til disse morsomme lekene, kan du finne flere selskapsspill i nettbutikken!

Våre beste tips til morsomme festleker!

Pakkelek på rim

Pakkeleken er alltid en hit. Denne leken passer best i selskaper der flere ikke kjenner hverandre, eller det er lenge siden man møttes sist og ja, det er en lek for voksne. Leken er slik at man pakker inn en liten sak – det trenger ikke være noe fint; en pakke tyggis, sjokolade osv. holder lenge. Unntaksvis er om man leker dette i en bursdag, så kan man endre slutten litt slik at pakken ender opp hos bursdagsbarnet og da er det jo hyggelig at den inneholder noe fint! Eller hvis man finner ut at en av gjestene på julefesten har bursdag den dagen, kan det være en hyggelig overraskelse. Oppleser starter og gi gaven og leser opp versene, som forteller hvor gaven skal gå videre.

Trykk på pdf. ikonet for å se versene til Pakkelek på rim. Åpnes i et nytt vindu.

Pakkeleken

Denne leken er perfekt til julebord med venner, romjul eller nyttårsaften! Det er også et godt alternativ dersom vennegjengen bestemmer seg for å la være med julegaver til hverandre og heller gjøre noe koselig sammen.

 Her må alle gjestene ta med seg 2 eller flere innpakkete gaver hver. Man kan gjerne bli enige om en sum på forhånd og pakke inn småting som muffinsformer, servietter, godteri, telys, kaffe, te osv. Ting som de fleste bruker og kan få glede av.

Alle pakkene legges midt på bordet og en terning sendes rundt. En etter en triller man – får man sekser så får man velge seg en valgfri pakke fra bordet og rulle en gang til. Når alle pakkene er delt ut skal en av gjestene sette på en timer på telefonen. Dere velger selv tiden – ikke for lenge, men heller ikke for kort. En tid rundt 10-15 minutter, avhengig av hvor mange dere er. Synes man det ble for kort når klokken ringer kan man sette på ny tid. Tidtakeren legger fra seg telefonen så ingen har oversikt over hvor mye tid man har igjen.

Nå skal man nemlig fortsette å trille terningen, men denne gangen må man ta gaver fra hverandre! Her er det om å gjøre å sitte igjen med flest gaver når alarmen ringer!

Julenøtter / Julequiz

Julenøtter er en klassiker og alle elsker en god quiz! Del inn i lag på 2 eller flere (avhenger av hvor mange dere er) og sett i gang! Eventuelt kan man på nyttårsaften gjøre en ”nyhetsåret” variant, med større og mindre saker som har skjedd i løpet av året. Har du lyst til å gjøre deg skikkelig flid kan du jo også lage en Kahoot! ut av det. Det er alltid gøy og du slipper telle opp poeng etterpå!

Her er det kult å ha en premie til vinneren!

Vi har laget en liste med quiz spørsmål til festen! Trykk på pdf. ikonet. Åpnes i nytt vindu

Frys!

Denne leken er perfekt til å leke under middagen. Har du lekt Gris før? Vel, dette er samme konseptet! En av gjestene blir utnevnt til Mr. eller Fru Frys og en eller annen gang under middagen skal vedkommende fryse. De andre gjestene må fryse så fort de oppdager det og den siste til å fryse har tapt! Neste Mr./Fru Frys blir taperen.

Jeg pakker...

Dette er en morsom lek, men som krever litt fokus... I denne leken er det en som skal starte, og si en ting de vil pakke med seg på hyttetur. Så fortsetter man rundt og alle sier hva de vil pakke med seg. MEN, den som starter skal finne på en hemmelig regel som de andre ikke vet om. Regel kan for eksempel være at det du pakker må begynne på samme bokstav som forbokstaven i navnet ditt, det må starte på i, siste bokstaven i det den ved siden av deg skulle pakke osv.

 Dersom man vil pakke med noe som ikke passer til regelen din, så sier du nei. Pakker de riktig ting så får de lov! Så her gjelder det å høre etter og følge med på hva de andre pakker. Dersom noen har pakket noe de fikk lov til å ta med, kan ingen andre pakke denne tingen. Etterhvert vil en etter en finne ut av hva regelen er...