Populære temaer til barnebursdagen

Emilie Flatner
May 26, 2021

Barnebursdager kommer i alle former, farger og tema. Noen vil ha prinsessebursdag, noen vil ha dinosaurbursdag og noen vil ha cowboybursdag. Det er ikke alltid like enkelt å navigere seg gjennom og plukke ut et tema til barnebursdagen, så vi har listet opp de mest populære temaene som garantert faller i smak hos både små og store barn.

Dinosaur bursdag

It's a ROARsome party! Dinosaurer fascinerer oss enten vi er 3 eller 33 år gamle, og barnebursdag i samme tema er som regel en innertier hos de fleste barn. Disse forhistoriske skapningene egner seg godt til lek og moro, og du kan med enkle triks sette sammen en dinosaurus bursdag både for gutter og jenter med våre lekre produktserier og tips.

Til en dinosaur barnebursdag er det passende å dekorere med grønt, rødt og ellers jordfarger som tidsepoken bestod av. På tross av at man kanskje ikke ville finne så mange ballonger på tiden da dinosaurene vandret rundt på jorden, så er likevel dinosaurballonger en selvsagt gjest til feiringen, gjerne i kombinasjon med dinosaur tallerker, dinosaur kopper og andre dinosaur partyprodukter.

Lek og moro til dinosaur bursdagen

Til en brølende feiring som dinosaur bursdag gjerne er, så er visse leker gode triks for å aktivisere og glede barna underveis. Se våre tips til følgende aktiviteter som garantert vil falle i smak både hos store og små!

Dinosauregg jakt
Dinosauregg jakten går ut på at du plasserer et antall kinderegg pakket inn i passende papir rundt omkring i hjemmet, for deretter å la barna gå på egg-jakt! Avhengig av hvor mange gjester det er i bursdagen så kan du velge om barna skal være to-og-to, på lag eller hver for seg underveis i jakten på eggene. Her gjelder 'finner'n er vinner'n' prinsippet, så de som finner egg vil kunne spise de etterpå. Til den/de som har samlet flest egg kan du eventuelt velge å ha en ekstra premie i bakhånd.

Ansiktsmaling
Med dinosaurer luskende rundt i hjemmet så kan det være lurt med kamuflasje! Ansiktsmaling kan være en morsom aktivitet som barna garantert vil like. Kanskje de selv vil være dinosaurer med fullt kostyme og matchende ansiktsmaling til? Hos oss finner du ulike typer av ansiktsmaling som kan benyttes til flere anledninger både med unge og eldre som lerret.

Fiskedammen
Den gode gamle fiskedammen er like aktuell til en barnebursdag med dinosaurtema som til hvilken som helst annen barnebursdag. I en dinosaur-setting kan det likevel være greit å minne barna på at det kan være lurt å fiske seg litt niste i dinosaur verden! Man vet tross alt aldri når man må søke ly fra Tyrannusaurus Rex over lengre tid. Klikk hjem godteposer til barna og heng opp fiskedamsforhenget.

Dinosaurquiz
Hvor mange dinosaurer kan barna navnet på? Hvem kan brøle som Tyrannosaurus Rex? Lag en quiz som barna kan bryne seg på, og få inn litt lærdom samtidig. Quiz kan være en morsom aktivitet i barnebursdagen som både små og store vil kunne bryne seg på.

Enhjørning bursdag

Enhjørninger er vakre og magiske fabeldyr som legger grunnlaget for en eventyrlig bursdagsfeiring! Send ut enhjørning-invitasjoner, dekk på med pastellfargede tallerker og sving tryllestaven - her er det tid for en vidunderlig og magisk enhjørningsfest!
 
Enhjørningstema til bursdagen passer spesielt godt for små barn, og det er heller ikke uten grunn at dette magiske dyret ofte er å se både i babyshower og andre festligheter i tillegg til i barnebursdager. Søtere tema skal du nemlig lete lenge etter. Til en enhjørningsburdag er det pastellfarger, regnbuer, glitter og fantasi som står i sentrum, og hos oss finner du alt du trenger for å skape den magiske stemningen.

Tips til enhjørning bursdagen

Til denne magiske feiringen er det kun fantasien som setter grensen for hvilke leker og aktiviteter du velger å sette opp. Vi har likevel noen tips til å gjøre feiringen til en suksess.

Enhjørning kake og bakeverk
 Pastellfarger, glitter og kreative motiv er nøkkelord for baksten til en enhjørningsbursdag. Hos oss finner du både enhjørnings kakebilder, ulike dekoreringssett og mye mer!

Enhjørning pinata
Fyll en av våre lekre pinata med fargerike overraskelser som barna kan more seg med! Å la barna slå på pinata vekker både konkurranseinstinktet samt godtesuget.

Fest enhjørningshalen på enhjørningen
Denne leken er også kjent som 'fest halen på grisen', og den går ut på akkurat det samme - bare at det er en enhjørningshale som skal festes på denne gangen. Print ut et bilde eller tegning av en enhjørning, sett bind for øynene på gjesten og snurr rundt et par ganger før de skal forsøke å feste halen på rett sted på enhjørningen.

Disco bursdag

Let's disco! Disco som tema til bursdagen passer ypperlig for alle aldre, og dekorasjonene du bruker til denne anledningen kan du enkelt bruke igjen og igjen.

Til en discobursdag er det sølv, neon og glitter som gjelder! Dra gjerne også inn en discokule eller flere både som ren dekorasjon, til borddekking og til barnas godteposer. Dette er et tema som i stor grad dreier seg om en stemning, derfor er det gjerne populært med litt musikk som byr til dans, lek og moro underveis. Disco bursdag egner seg like godt til de minste barna som til barn i tidlig tenår, og vi har alt du behøver for å sette en groovy stemning for festen. 

Lek og moro til disco bursdagen

Til en glitrende og dansende anledning som disco bursdag så har vi følgende tips til aktiviteter som vil få det til å rykke i dansefoten og pirre konkurranseinstinktet både som unge og gamle deltakere.

Dans i spotlighten

Roller: 1 person skal styre spotlighten, 1 person styrer musikken, resten er deltakere i konkurransen.
Hva du trenger: Musikk og en spotlight
Hva leken går ut på: Her skal det danses til den store gullmedalje! Alle deltakere danser mens musikken er i gang, og personen som styrer spotlighten veksler mellom hvilke deltakere som lyses på. Når musikk-mesteren stopper musikken så skal både deltakere og spotlight-ansvarlig fryse i bevegelsen, og deltakeren som har spotlighten på seg når musikken stoppes er da ute av leken. Fortsett slik til det kun er en gjenstående danser igjen på gulvet - som deretter kåres til vinner.

Memory moves

Med denne leken får dere testet kroppens hukommelse! Her stiller du alle deltakerne i en ring, og leken går ut på følgende: Den første deltakeren går i midten av ringen og viser frem ett enkelt dansetrinn. Deltaker nummer to bytter deretter plass med den første i ringen, og skal da repetere dansetrinnet som nettopp ble utført, og deretter vise et nytt dansetrinn. Når det er den neste deltakeren sin tur så skal han/hun vise frem de to første dansetrinnene før han/hun viser enda et nytt. Leken fortsetter med at hver deltaker skal huske hvilke trinn som er blitt vist frem kronologisk før han/hun avslutter med sitt eget nye dansetrinn. Når en deltaker glemmer eller hopper over et trinn så er vedkommende ute av leken. Vinneren blir den deltakeren som til slutt er den eneste som klarer å huske alle trinnene som er blitt vist frem.

Sjørøver og pirat bursdag

Arrg! Inviter til en skikkelig sjørøverfest! Langemann, Kaptein rødskjegg, Kaptein Krok, Jack Sparrow er populære sjørøvere som på en eller annen måte har vært med de fleste av oss gjennom barndom og oppvekst. Disse piratene er like aktuelle for både små og store barn i dag som da du selv var liten, og derfor passer det også ypperlig som tema til barnebursdagen. La gjestene kle seg ut som bandittaktige pirater med tørkle på hodet og lapp over øyet, og server gullpenger og andre skatter sammen med piratkakene.

Her får du våre beste tips til en vellykket sjørøverfest!

Sjekkliste til sjørøverbursdagen

Når en gjeng med sjørøvere skal plyndre kakebordet og gå planken så er det visse ting som må være på plass for å holde kapteinen fornøyd. For at du enkelt og smidig kan arrangere den perfekte sjørøverfesten så lister vi opp de viktigste tingene du burde ha på plass til den store feiringen.

Sjørøverkostyme
En ekte pirat er selvsagt kledd både tidsriktig og korrekt slik en pirat skal være. Når du skal sette sammen et piratkostyme så kan det være greit å huske på at øyelapp, sjørøverhatt og sjørøversverd er de viktigste tilbehørene. 

Skattejakt
Er det en ting sjørøvere har på ferde så er det en skattejakt. De leter alltid etter nye steder å erobre, rubiner og diamanter, og evig ære. Skattejakt er en super aktivitet som barna kan leke seg med gjennom hele barnebursdagen, og du bestemmer selv hvor lenge de må lete og hvor mange oppgaver de må utføre før skatten dukker opp. Tips: La barna jobbe sammen i team eller på lag med flere for å løse ulike oppgaver for å finne skatten!

Piratkaker og cupcakes
En hardtarbeidende sjørørver må også spise, og vi har ulike cupcake topper, kaketopper, kakebilder, gullpenger og alt annet du ellers behøver for å skape et ultimate kakebordet for alle de små og store piratene på festen. 

Prinsesse bursdag

Tornerose, Elsa, Askepott, Pocahontas, Snøhvit, Vaiana. Listen over prinsesser er lang, og det er ikke uten grunn at det stadig dukker opp nye. Barna får rett og slett ikke nok av dem! Prinsesser i magiske kongeriker der kjærligheten står høyest og alt er flott å se på. Prinsesse som tema til barnebursdager er stadig like aktuelt, og vi legger selvsagt til rette for at feiringen skal være komplett både med prinsessekjole kostymer, prinsessekake tilbehør, prinsessedekorasjoner, prinsesseballonger og alt som er en ekte prinsesse verdig!

Prinsesse bursdagen - aktiviteter og festartikler

Fargepaletten til prinsessefesten kan være akkurat slik bursdagsbarnet selv ønsker, og hver prinsesse har sine gjenkjennelige farger. Med Prinsesse Yasmin fra Aladdin så er det for eksempel flott med lekre farger som lilla, gull, rødt og gult, mens til Frost bursdagen så går det gjerne mye i blått, hvitt og sølv.

Prinsessebursdagen skal være koselig, fargerik og ikke minst - leken! Du kan alltids sette i gang de klassiske festlekene som flasketuten peker på, fiskedamsleken med godteposer og gjemsel, men vi har også samlet sammen et par tips til rene prinsesseleker som barna vil elske.

Finn Askepott forsvunne glassko
En skattejakt faller som regel alltid i smak, og hvorfor ikke piffe opp leken med en ikonisk glassko? Skoen trenger selvsagt ikke å være laget av glass, men print gjerne ut et bilde av skoen du velger å gjemme, slik at barna kan se hva de skal lete etter. Sett på en nedteller og si klar-ferdig-gå før du lar deltakerne løpe fritt rundt for å lete etter skoen. Leken er enkel og morsom, med finner'n er vinner'n som regel.

Frys prinsessen
For å gjøre en klassisk lek om til en prinsesselek så kan du enkelt spille av Prinsessesanger som barna kjenner igjen, som for eksempel "La den gå" av Elsa fra Frost. Mens musikken spiller så skal alle barna danse, og så snart du stopper musikken så må alle deltakerne fryse i bevegelsen de står i. Den som beveger på seg når musikken er stoppet er ute av konkurransen. Leken fortsetter helt til siste barn er igjen.

Fotball bursdag

Enten det er Manchester United, Liverpool, Real Madrid, Chelsea eller den lokale fotballklubben som er det store, så er fotballbursdag en innertier hos den aspirerende fotballspilleren! Opp gjennom tidene har blant andre David Beckham, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo bidratt til at fotball skal være temaet når bursdagsfeiringen står for tur. Temaet er like populært for barn som nettopp har lært seg å sparke ball som for tidlig tenår. Dekk opp med det karakteristiske fotball mønsteret i sort og hvitt og kombiner med gressbanens friske grønne farge for en sporty og råkul fotballfeiring!

Aktiviteter til fotball bursdag

Ettersom fotball er en lek i seg selv så skal det ikke mye til for å underholde de fotballinteresserte barna i bursdagen. En omgang eller to med fotball i hagen kan være nok aktivitet i seg selv, men vi har også noen triks på lager til dere som har lyst til å gjøre noe annerledes til feiringen.

Ballong fotball
Ballonger er ikke like enkle å navigere som en fotball grunnet vekten, eller mangelen derav. En omgang med ballongfotball egner seg godt som innendørs aktivitet for deg som har plass og mulighet. Del barna opp i lag og gjør omgangen med fotball ekstra morsom ved å bruke ballong som ball! For deg med god plass og lite knusbart i rommet så kan du gjøre leken ekstra morsom ved å bruke en av våre gigantiske ballonger som ball.

Fotball pinata
Pinata skaper alltid god stemning og konkurranseinstinktet fyker i taket. Klikk hjem en av våre morsomme pinataer og fyll den med digg godis som barna på tur kan slå løs på når innholdet på kakebordet er fortært.