Enkel bursdag med familien

Emilie Flatner
May 26, 2021

Lag en flott og hyggelig bursdag hjemme

Vi er nå inne i en spesiell tid der planer og hverdag er blitt satt litt på hodet. Mange feiringer og tilsetninger må avlyses, og mange barn får ikke feiret bursdag slik som planlagt. Det er likevel mange triks du kan benytte deg av for å skape en hyggelig og gøyal bursdagsfest for barnet, og vi vil gjerne hjelpe til med våre beste tips og triks.

Bursdagsinvitasjoner

Vanligvis inviterer man til en bursdagsfeiring hjemme eller til andre lokaler. Å lage invitasjoner i forkant av feiringen er en kjær tradisjon som mange barn liker å delta i, og dette er en tradisjon dere kan holde ved like selv om feiringen ikke blir like tradisjonell som ellers. Sett deg ned med bursdagsgutten eller bursdagsjenta og gjør invitasjons-skrivingen til en hyggelig aktivitet, og inviter bursdagsbarnets venner til en annerledes feiring.

Nå når mange sitter i karantene så skal man ikke samles til større sammenkomster. Det er likevel fullt mulig å få til en hyggelig feiring med alle de teknologiske hjelpemidlene som finnes i dag! I invitasjonene kan dere be bursdagsbarnets venner om å delta i deler av en bursdagsfeiring der dere i forkant planlegger visse aktiviteter som barna kan gjøre sammen - men i hvert sitt hjem.

Tema til feiringen

Vi har mer enn 100 ulike temaer for barnebursdagen, og vi ser at enkelte temaer trumfer høyere enn andre. For at du ikke skal drukne i valgmulighetene til barnebursdagen så kan du ta en titt på vår artikkel om de mest populære barnebursdagene HER, eller enkelt klikke deg inn på våre mest populære temaer på de rosa knappene under:

Ballonger

Selv om dere bare er nærmeste familie som er fysisk til stede for feiringen så piffer du enkelt opp stemningen ved å blåse opp ballonger til festen. Vi har ballonger i alle former, farger og temaer til feiringen! Du kan velge mellom folieballonger, helfargede ballonger, tall- og bokstav ballonger og mye mer. Vi har også et stort utvalg av heliumballonger og DIY kits som skaper et svevende uttrykk på feiringen. Se hele utvalget av alle ballonger HER.

Baking

Gjør bursdagsforberedelsene til en lek ved å la bursdagsbarnet ta del i bakingen! Baking er en morsom aktivitet som barna både har det gøy med og lærer mye av. Vi har mange ulike bakeprodukter som passer perfekt for barnebursdag, og den fulle oversikten finner du HER.

Utkledning

Utkledning er populært til både karneval, Halloween og bursdag. I dette tilfellet vil kanskje utkledning være enda mer populært, og vi har mange ulike alternativer som passer både for barnet og for foreldrene. Se alt til utkledning HER.

Bannere og Girlandere

Selv om ballongene gir en skikkelig bursdagsfølelse så er det lite som slår et banner eller en flott girlander til feiringen! Gjør stas på bursdagsbarnet med en av våre flotte girlandere som garantert piffer opp hjemmet, og som får barnet til å føle at det er litt feiring på gang. Se alle festpynt produktene HER.

Tips til aktiviteter

I barnebursdager så går gjerne aktivitetene av seg selv, og barna klarer å holde leken gående. I dette tilfellet må man være litt kreativ for å skape en litt annerledes feiring. Dersom barnet har invitert venner til feiringen så kan foreldrene sørge for at gjestene får delta i kortere intervaller gjennom telefonkontakt, videosamtaler eller lignende. Her er eksempler på aktiviteter for hjemmebursdagen:

Pakkeåpning
Dersom bursdagsbarnet har fått gaver til feiringen så kan dere gjøre en kreativ vri på den klassiske flasketuten-peker-på gaveleken. Avtal med gjestenes foreldre om at dere skal ringes på Facetime, Skype eller andre videosamtaler når pakkene skal åpnes. Bruk deretter alternative utvelgingsmetoder for pakkeåpningen med for eksempel elle-melle eller en enkel quiz.

Synging av bursdagssang
Volumet står ofte i taket når bursdagssangen skal synges i vanlige barnebursdager. I dette tilfellet kan du be gjestenes foreldre om å sende et lite klipp av bursdagshilsener fra de andre barna.

Quiz
Quiz er en enkel måte å engasjere barna på, så lenge den holdes både enkel og kort. Sett gjerne opp en Kahoot slik at barna kan følge med på hverandres svar underveis, og avtal en morsom premie som vinneren kan få.

Hobbyverksted og DIY
Vi har et stort utvalg av hobbyartikler som passer perfekt for familie og barn. Samle hele familien rundt bordet og sett i gang med ulike prosjekter som barnet vil kunne leke med når de er ferdige! Se alle våre Hobby og Diy produkter HER.