Inspirasjon og tips til deg som skal arrangere fotballbursdag

Emilie Flatner
May 26, 2021

Slik arrangerer du en morsom fotballbursdag

Har du et barn som digger fotball? Da er fotballbursdag midt i blinken! Temaet er enkelt å både pynte til, og å planlegge leker til. Her får du våre beste tips for å gjøre fotballbursdagen til en suksess.

Her finner du alt du trenger til Fotballbursdagen >

Hei på barnets lag

Er ditt barn medlem av en lokal fotballklubb? Eller har barnet ditt en favoritt fotballklubb som de heier på? Ulike fotballag har gjerne ulike farger på draktene, og dermed kan dette være et flott utgangspunkt for en rød tråd gjennom både invitasjoner, dekorasjon, og bakst til festen. Husk også at premieutdeling er en flott gulrot å ha i enden av en konkurranse! Premiene kan være i form av både medaljer og lignende, eller godteposer. 

Fotballbursdag utendørs

Dersom været tillater det så er fotballtemaet perfekt for en feiring i hagen. Dersom du har stor plass som barna kan boltre seg på, så kan du gjøre klart et område for lek, moro og ballspill, og et annet område for borddekkingen. Ved å dele hagen i ulike soner så vil du i noe større grad hindre at fotballen havner i kaken, samt at barna får enkel oversikt over hva som hører til hvor. Fotball er i seg selv en selvsagt og morsom aktivitet for barna i barnebursdagen, men du kan også variere med spillereglene. Her får du 3 varianter av fotballspill som du kan aktivisere barna med:

Krabbefotball
Denne varianten kan spilles både innendørs og utendørs! Her spiller barna fotball som vanlig, men regelen er at man skal bevege seg rundt på alle fire. Her er det lov å bruke både armer og bein, men ballen skal fortsatt ikke løftes og kastes - da er det Hands!

Kaosball
Her blir det kaos! Avgrense et område i firkantet form ved bruk av noe du finner i hjemmet. Det kan være en caps, sko eller hva som helst. Området du avgrenser skal kunne innsnevres ved å flytte på gjenstandene. Alle barna skal inn i firkanten med hver sin ball, og det skal være litt plass til å kunne føre ballen sin. Når startskuddet går, så gjeder det å sparke ut motstanderens ball mens man samtidig tar vare på sine egne. Øvelsen er over når det står igjen én vinner. Etter hvert som barna ryker ut, så må man innsnevre området så ikke øvelsen tar for lang tid.

Stafett fotball
Dette er en klassiker som barna vil kjenne igjen og like. Ulike stafettøvelser kan gjennomføres med eller uten ball, og kan for eksempel være å føre slalåm mellom kjegler, førstemann til øverste kjegle og tilbake, eller bare løping. Del opp i lag avhengig av hvor stort selskapet er, og få barna til å heie på sitt eget lag. Denne leken skaper super lagfølelse, og du kan alltids friste med en premie til vinnerlaget for ekstra konkurranseinstinkt.

Borddekking til fotballbursdag

Hva enn du finner på å servere til fotballbursdagen så er borddekkingen vel så viktig som lekene og aktivitetene etterpå. Her får du noen raske, praktiske tips til borddekkingen for en fotballfeiring:

 - Husets store fotballfan og bursdagsbarn har sannsynligvis noen fotball-relaterte leker i hjemmet fra før, og disse kan fungere supert som en del av borddekkingen. Kombiner barnets favorittleker i fotballtema med borddekkingen i samme tema for å få en personlig og kul tvist på bordet!

 - Om du synes det blir litt for mye farger blant elementene på bordet så er en hvit duk alltid en sikker vinner, som et nøytralt og praktisk underlag. Det kan også lønne seg å bruke en hvit duk som barna kan tegne og dekorere på.

 - Kombiner gjerne laglekene du har planlagt med borddekkingen, ved at barna får utdelt hvert sitt tall allerede ved ankomst. Tallet representerer nummeret på 'drakten' deres, og tallet kan derfor også gjentas når barna skal finne plassen sin ved bordet. Her kan du for eksempel bruke både tall og navn på barnet og skrive det ned på bordkort, eller på etiketter som du fester på små drikkeflasker som barna kan ha gjennom hele feiringen.

 - En klassiker i en fotballbursdag er en fotballkake! Det enkleste varianten får du ved å lage kake i en stor stekeform, hvor du deretter strør grønt strøssel for å illustrere gress. Lek deg frem med ulik strøssel, eller velg andre morsomme bakster der du topper de med fotball flagg og lignende.

Ballonger til fotballbursdagen

Ballonger slår aldri feil, og til fotballbursdagen så kan ballongene fungere både til lek og dekorasjon. Hos Festkompaniet finner du et stort utvalg av ballonger i alle former og farger, og du kan derfor enkelt tilpasse fargene på ballongene til nettopp din feiring.

Dersom fotballbursdagen skal feires med barnets favorittlag sin farge så kan du velge å holde deg til det, eller så kan du gå for de klassiske fargene relatert til fotball - nemlig grønt, sort og hvit.