10 Gode gavetips til deg som skal i baby shower
Trenger du gave til babyshower?
Her er 10 sikre gavetips

1. Bleiekake til baby shower

En bleiekake er en klassiker til baby shower som er like morsom som den er nyttig. En bleiekake er helt enkelt en mengde bleier som er rullet sammen og satt opp som en kake, og du velger selv hvor stor du vil ha den, og hvilken pynt du vil bruke. Her får du en enkel oppskrift på bleiekake til babyshower:

Til bleiekaken trenger du:

- 2 bleiepakker i størrelse 1 eller 2, mindre eller flere avhengig av hvor stor bleiekake du ønsker å lage.

- Små og store gummistrikker, eller tråd/hyssing du kan knyte rundt bleiene.

- Papprør/tåteflaske eller andre ting du kan bruke til å ha i midten av kaken, for å feste kakelagene sammen.

- Lim eller dobbeltsidig teip til å feste papprøret til underlaget. - Papp plate/fat som bleiekaken kan stå på.

- Pynt og dekorasjon til bleiekaken, for eksempel silkebånd, bamser, smokker og smekker, stelleprodukter, miniflasker og lignende.

- Cellofan til å pakke inn bleiekaken med.

2. Baby Milepæl Teppe

Et milepæl teppe er en flott gave som mor kan ta bilder av sin nyankomne skatt på, måned etter måned! Minnene fra hver måned kan hun ramme inn, sette inn i babyboken eller lignende. Milepæl teppet kan være en fin gave i seg selv, eller så kan den også fint kombineres med litt babytøy som babyen kan ha på seg på bildene.

3. Polariod minner

Sørg for at minnene varer for alltid ved å gi mor et flott kamera som hun kan ta bilder med under den første tiden med baby. Polaroid kamera gir umiddelbare bilder som mor enkelt kan klistre inn i ulike babybøker, sette inn i rammer eller henge på veggen. Mange liker også å ha med seg bilde av sin lille i lommeboken, og det løses enkelt med et lite polaroidbilde. Engangskamera er også et supert alternativ som kan minne om bildene fra mors egen barndom da den digitale varianten enda ikke var på plass.

4. Babytøy

Det er fort gjort å tenke at den søteste gaven vil være å gi klær til nyfødte, men husk at nyfødte også kommer i ulike størrelser. Noen rekker kanskje ikke engang å bruke de minste klærne før babyen har vokst til den neste størrelsen, og derfor kan det være fint å tenke litt mer langsiktig. Har mor termin på sommeren? Da kan det være en god idé å gi noe som varmer når kulden setter inn, eller tilbehør som kan komme til nytte litt frem i tid. Mange foreldre har også preferanser for farger på babyens tøy, så det kan være greit å forhøre seg med den som arrangerer babyshoweren dersom du ikke er like nær relasjon til den kommende moren selv. Mange velger også å la kjønnet på babyen være en overraskelse, og da er det alltid trygt med nøytrale og delikate farger på klærne, i grått, hvitt og beige.

5. Babypakker

Mange dagligvarebutikker og apotek tilbyr gratis babypakker som mor selv kan hente ut, men hva med å lage en egen babypakke som passer ekstra godt til den kommende moren som du har et personlig forhold til? En babypakke kan bestå av ulike nødvendigheter til babyens første tid, og andre ting som kan være nyttig etterhvert som tiden går. En babypakke kan for eksempel bestå av:

- Ullbody eller andre gode plagg i ull
- Smokker og tåteflasker
- Babyrangle eller vognleke
- Salver og kremer

6. Babygym

En babygym er en fordel både for mor og baby! Mor får litt avlastning og baby får stimulere sansene med lek og nye inntrykk. En babygym kan være en flott gave til baby showeren som mor vil sette pris på etterhvert som barnet vokser. Ettersom babygym er er produkt som ofte ender med å stå fremme i hjemmet så er det greit å huske på at ikke alle er like glade i voldsomme farger, på lik linje som nevnt med babytøy. Hvis du skal kjøpe et babygym i gave så er det likevel greit å ha fokus på å finne en babygym i deilig, myk kvalitet - da det er et produkt som babyen potensielt skal ligge en del på.

7. Skinnende gaver

Mange velger å gi skinnende gaver til dåp og navnfest, men det er ingenting i veien for å komme disse festlighetene i forkjøpet dersom du vil gi noe litt ekstra spesielt i gave til baby showeren. De ekstra flotte gavene finner du oftest på din lokale gullsmed, eller med et enkelt søk på nettet. Fine gaver i sølv til baby shower kan for eksempel være:

- Halskjede
- "Mitt første bestikk"
- En fin boks til barnets første tenner
- Tube til dåpsattest
- Sparebøsse

Gaver til mor

Selv om tittelen ‘baby shower’ kan tilsi at det er babyen det skal være fokus på, så settes det ofte pris på oppmerksomhet til mor også. Det kan være overveldende med alle utstyrslister og ting man behøver til baby, derfor kan også egne behov gå litt i glemmeboken. For å hjelpe den kommende mammaen litt på vei så kan følgende produkter være gode idéer for en gave til mor.

8. Salver og kremer til mor

Det er ikke alltid slik at tiden strekker til for et hjemmespa når babyen er kommet til verden, men et godt gavetips kan være en deilig, fuktighetsgivende pakke med ulike såper, kremer og små salver. Sett gjerne sammen en liten gavekurv med salvene og eventuelt andre velværeprodukter som mor kan dra nytte og glede av både underveis i svangerskapet og etter at babyen har kommet.

9. Myke plagg og kosedresser

Er det en ting som er sikkert så er det at mor gjerne vil føle seg komfortabel under den første tiden med babyen. Myke og deilige plagg i ull og finere materialer kan derfor være en flott gave som mor vil sette pris på. Se gjerne etter plagg som har en god kombinasjon av komfort og eleganse, for mange nybakte mødre vil sette pris på at man også kan føle seg litt fin i ammetåken.

10. Minnebok / Mine første år

Gå sammen med flere av mors nære venner eller familie og lag en minnebok om den kommende mammaen! Del gjerne opp boken i flere avsnitt der dere forteller om morsomme, rare, spennende eller koselige minner dere har med moren fra ulike anledninger. Boken kan bli et koselig minne som dere kan se tilbake på sammen, og som babyen kan lese og se gjennom når han/hun blir stor. En annen type bok som også kan være hyggelig for mor og baby er en babybok som hun selv kan fylle ut.