Budsjettvennlige bryllupsgaver

Emilie Flatner
May 26, 2021

Hipp hurra for kjærligheten, og hipp hurra for invitasjonen som nettopp droppet ned i postkassen din. Du skal i bryllup, antrekk må planlegges, eventuell transport og opphold skal bestilles, og du skal kanskje også delta i et utdrikningslag. Bryllup fører ofte med seg en utgift eller flere for deg som gjest, og det er ikke alltid lommeboken tillater de dyreste kjøpene på brudeparets ønskeliste. Hva skal du gi i bryllupsgave dersom budsjettet er trangt? Vi har noen gode tips som vil glede de nygifte uten at det må koste rubbel og bit for deg som gjest.

Bidrag til bryllupsreisen

En tradisjon mange par ønsker å overholde i etterkant av bryllupsfeiringen er å reise på bryllupsreise. De har ofte satt en stor del av budsjettet sitt på selve bryllupet, så hvorfor ikke hjelpe til med å gjøre bryllupsreisen litt flottere? Du kan for eksempel tilby deg å spandere parets første middag på bryllupsreisen eller et symbolsk gavekort som de kan bruke på massasje eller andre aktiviteter. Dersom du ikke har en større sum å avse så kan du likevel gjøre bidragsgaven hyggelig ved å lage et lekkert gavekort eller lignende.

Gaven av tid

Bryllup og forberedelsene som hører med fører ofte med seg stress og lite kvalitetstid for brudeparet. Selv om mange brudepar velger å reise på bryllupsreise etter bryllupet så er det likevel mange som vil sette pris på litt ekstra kvalitetstid i etterkant av feiringen. Det er også mange brudepar som ikke har det mest romslige budsjettet for fritidsaktiviteter etter et bryllup, så hvorfor ikke gi en gave som kan glede de nygifte i ettertid?

 Det er nemlig ikke slik at det flotteste serviset nødvendigvis er gaven som brudeparet husker best. Hva med en opplevelse? Hvis du står paret nær så er det heller ingenting i veien for at du inviterer til en felles opplevelse. Kanskje du har en hytte som du kan invitere paret til en helg der du/dere varter opp med god mat og morsomme aktiviteter? Andre tips der du gir kvalitetstid i gave kan være et gavekort på spa, en fritidsaktivitet/hobby eller andre aktiviteter som du vet paret vil sette pris på.

Hjemmelagde bryllupsgaver

For de som ikke ser på seg selv som kreative genier så vil kanskje idéen om hjemmelagde bryllupsgaver få mange til å rynke på nesen. Men frykt ikke, for her er det mye hyggelig man kan få til på tross av kreative gener eller ei, som for eksempel:

  • Matkurv – God på kjøkkenet eller ikke, her kan du kombinere matvarer som du vet faller i smak hos paret og samle de i en pen kurv. Sammen med varene kan du for eksempel også legge ved en liten kokebok med nøye utvalgte oppskrifter som kan passe med noen av matvarene du har i kurven.
  • Foto/minnealbum – Dersom du kjenner paret godt så har du kanskje samlet en del bilder gjennom tiden dere har hatt sammen. Lag en foto- og/eller minnebok med så mye som mulig av minnene dere har sammen, og gjør det til et poeng at siste del av boken er åpen for å fylle flere minner i. Paret kan for eksempel selv sette inn bilder og minner fra bryllupsdagen i boken senere, og for at paret enkelt skal finne frem til bilder som skal inn i boken så kan du for eksempel ta med photo props som dere kan bruke på bildene. En slik gave vil sjelden bli glemt, og den vil uten tvil ha stor affeksjonsverdi også i senere tid.
  • Video – Enten du bruker kameraet på mobilen og en enkel redigeringsapp eller mer avansert så er en video et minne man gjerne besøker igjen og igjen. Hvis du er tidlig ute med denne gaven så kan den bli vel så flott som den dyreste gaven på bordet. Dersom du kjenner større deler av brudeparets omgangskrets så kan du for eksempel lage en video der gjestene kommer med lykkeønsker og ulike minner de har med paret. Eller så kan du be gjestene komme med sine beste tips for et vellykket ekteskap, både med humor og i fullt alvor. Med en slik video kan du også samle gjestenes råd og tips på ulike kort slik at brudeparet får både i pose og sekk.

Vin til fremtiden

Som et lykkeønske og tegn på at du har tro på parets fremtid så kan vin være en flott gave som ikke trenger å koste skjorten. Kjøp inn en vin som kan lagres i x antall år frem i tid, og sørg for å la brudeparet vite at dette er en vin de kan dele på for eksempel 10 års jubileet.

Andre kreative forslag

Som et lykkeønske og tegn på at du har tro på parets fremtid så kan vin være en flott gave som ikke trenger å koste skjorten. Kjøp inn en vin som kan lagres i x antall år frem i tid, og sørg for å la brudeparet vite at dette er en vin de kan dele på for eksempel 10 års jubileet.

  • Sporty fritidsaktiviteter – Kanskje paret liker å holde seg aktive? Ved aktive fritidsaktiviteter får du mye å velge i, og her kan du for eksempel gi et klippekort på den lokale svømmehallen, et klippekort på personlig trener timer som de kan ta sammen eller andre par-vennlige sporty aktiviteter.
  • Massasje – De fleste vil sette pris på et avbrekk fra en travel hverdag, og hva er vel mer avslappende enn en deilig massasje? Undersøk tilbudet der bruden og brudgommen bor, og gi et gavekort på et sted i nærheten. Du kan også gi et massasjekit med deilige oljer og annet som paret selv kan benytte dersom en time hos en profesjonell blir for dyrt for budsjettet ditt.
  • Matlagingskurs – Du trenger ikke å gi matlagingskurs på en Michelin restaurant for at det skal være gøy. Se mulighetene i nærområdet og book inn et matlagingskurs som både brud og brudgom kan få glede av både der og da og i senere tid.

Uansett hvilken gave du ender opp med å gi i bryllupsgave så er det greit å huske på at din tilstedeværelse sannsynligvis er viktigere enn gaven du tar med deg. Det er nok av utgifter i forbindelse med et bryllup, og når man ser ønskelisten så er det ofte lett å la seg bli bitt av basillen med kjøpspress. Tilpass gaven etter eget budsjett og ikke glem at det er selve feiringen som er viktigst. Hipp hipp!