Ballongdekorasjoner - Gjør det selv!

May 24, 2021 Emilie Flatner

Elsker du å pynte med ballonger? Ta pynten et hakk opp med våre tips, triks og ideer!

Hvordan dekorere med Ballonger

Ballongbue

Ballongbuer tar tid å lage, men er til gjengjeld en super stilig dekorasjon til fest, enten det er bursdag, temafest, bryllup eller andre anledninger.

Med våre ballongbue stativ blir det imidlertid mye enklere å lage din egen ballongbue - og disse kan brukes om og om igjen. Ballongbuene er et stativ du enkelt setter opp. Når det er oppe og plassert på riktig plass er det bare å tre på de ballongene du ønsker å dekorere buen med.

I videoen under ser du hvordan du kan lage en ballongbue selv. I denne videoen brukes samme farge på en firkløver, slik at buen blir stripete. Dersom du ønsker en "spiral"-effekt på fargene setter du bare flere farger sammen i firkløveren, og fester neste ledd et hakk til høyre/venstre, etterhvert som du fester dem på buen.

Vi anbefaler å klippe et hull ved knuten, fremfor å sprekke ballongene. Da blir det mye lettere å rydde opp etterpå og det smeller ikke.

Ballongirlander

Du har sikkert latt deg inspirere av flotte ballonglenker som klatrer langs tak, vegger og oppover trapper. Ballongirlander er en nydelig måte å dekorere på - men tidkrevende. Så sett av nok tid, kjøp inn nok ballonger og smør deg med litt tålmodighet. Her er våre beste tips:

 • Kjøp nok ballonger - To forskjellige farger eller enda fler. Disse blåser du opp i forskjellige størrelser.
 • Skaff nok fisketråd. Den er gjennomsiktig og enkel å bruke når du skal feste ballongene sammen.
 • Bruk pumpe! Ikke utsett lungene dine for denne jobben... Skaff en ballongpumpe, eller enda bedre, invester i en elektrisk ballongpumpe.
 • Blås opp alle ballongene før du starter å feste dem sammen.
 • Fest de store ballongene sammen to og to. Bygg opp lenken ved å snurre snoren rundt mellom de to ballongene, før du fester på de neste to osv.
 • Når alle de store er festet sammen, henger du opp girlanderen der den skal være. Bruk gjerne mer fisketråd til å feste den underveis.
 • Bruk teip dots til å feste de små ballongene der du ønsker mer "fyll" eller struktur.

Se gjerne videoen vi har lagt til under, som viser hele prosessen! Det kan være lurt å se fremgangsmåten før man hopper ut i dette prosjektet!

Ballongbukett

Ballongbuketter er alltid gøy og er en perfekt måte å pynte opp ved inngangen, på hver sin side av "fotoveggen", ved alteret eller andre steder i lokalet. Her får du våre beste tips til buketten.

 • Velg gjerne flere typer ballonger og farger. Her er det lekkert å kombinere helfargete, folieballonger og konfettiballonger. Blås gjerne opp forskjellige størrelser.
 • Bruk ballongvekt! Vær sikker på at ballongene ikke flyr av sted og bruk en lekker ballongvekt - vi har flere som er svært dekorative sånn at de gjerne kan synes.
 • Ha forskjellige lengder på båndene, så ikke alle ballongene svever i samme høyde. Bruk fisketråd eller gavebånd i en matchende farge. Bruker du gavebånd kan du la enden som henger løst være litt ekstra lang slik at denne kan krølles.
 • Fest gjerne tassels og lignende "haler" fra ballongene for å pimpe opp buketten din litt ekstra!

Se alle våre ballonger og ballontilbehør her >