home Meny close
menu Meny

5 Ideer til sommerfesten

Festkompaniet
May 28, 2020

Her er 5 gode temaer for en sommerlig feiring

Sommerfestene kommer i alle slags former og farger, og dersom du bestemmer deg for å holde deg til et tema så blir dekoreringen desto enklere. Her er våre beste tips til morsomme sommerfest-temaer!

1. Grillfest

En grillfest er en hyggelig anledning for både barn og voksne, og den krever lite av dekorasjon og forberedelser. En grillfest kan holdes hjemme dersom du har en grill tilgjengelig, eller du kan ta initeativ til å samle venner og familie til en hyggelig grillfest med engangsgriller i både parken, skogen og andre uteområder. PS! Dersom dere anvender engangsgrill så gjelder det å huske på å følge med på varselet for skogbrann.

Enten du er en selverklært grillkonge/dronning eller en nybegynner så er det lite som skal til for å grille opp godsaker til festen. Noen klassikere du alltids kan servere er for eksempel:
Grillpøler, hamburgere, grønnsaker, grillspyd, fisk og maiskolber.

Se alle våre produkter til grillfesten her!

2. Midtsommeraften/Sankthansaften

Midtsommeraften eller Sankthansaften er sommerens lengste dag og lyseste natt, og denne dagen feires opprinnelig 24.juni. Basert på kalenderåret feires midtsommer på fredagen mellom 20. og 26.juni. Høytiden feires kanskje i størst grad i vårt kjære naboland, Sverige, men det er likevel en super anledning for feiring i Norge også.

Til midtsommeraften eller Sankthansaften er det naturen som står i fokus. Dersom du ikke har en hage du kan pynte opp til fest så er det ingenting i veien for å ta med sommeren inn. Pynt opp med blader, kvister, blomster og lyse farger for å få den riktige stemningen. Hva gjelder mat så står du ganske fritt til å servere akkurat hva du måtte ønske, men ta gjerne inspirasjon fra den svenske feiringen, der det serveres sild, rømme, gressløk, nypoteter, jordbær og bløtkake.

Se alle produktene til sommerfesten her!

3. Hawaiiparty og Flamingoparty

Det er ingen nyhet at mange av oss liker å trekke ned til sydligere strøk når sommeren kommer. Men hva med å bringe syden-følelsen hit? Det finnes mange varianter av eksotiske sommerfester, som for eksempel Hawaiiparty eller Flamingoparty som topper listen over populære temafester hver sommer. Til denne morsomme og fargerike temafesten så er kleskoden avslappet, og stemningen på topp. Lag paraplydrinker, sett frem oppblåsbare badeleker, hent frem hula-skjørtet og be gjerne gjestene om å kle seg i blomstrete plagg.

Dersom du har mulighet til å holde festen i hagen så kan du sette frem flippstoler, et oppblåsbart basseng, en provisorisk bar og henge fargerike girlandere rundt i hagen. En morsom lek for denne type fest kan være å danse limbo - eller en eksotisk magedans for de mer avanserte.

Se vårt store utvalg til Hawaiiparty her, eller ta en titt på produktene til Flamingoparty her!

4. Meksikansk fiesta

Er det én ting som står øverst på listen over favorittmiddager i Norge på en fredag så er det taco. Gjør tacofredagen om til en Mexican Fiesta i sommer, med en eksotisk sommerfest der sombreroen får svingt seg natten lang. Denne festen egner seg like godt inne som ute, og den er derfor et flott alternativ til den norske sommerens uforutsigbare vær.

Dekk på med fargerik borddekking, heng opp en pinata, hent frem sombreroen og sett på en passende spilleliste som kan spille i bakgrunnen hele kvelden. Det enkle er ofte det beste når det kommer til serveringen, og du kan neppe slå feil med ulike tacovarianter som quesadillas, enchiladas, fajitas eller vanlig taco. Topp det hele med hjemmelagde margaritas, og ikke glem å fylle pinataen med godis!

Våre morsomme pinatas finner du her, og alt du ellers trenger for en meksikansk aften finner du her!

5. Maritim aften

Ship o'hoi! Fisk opp eller kjøp inn havets delikatesser og arranger en maritim aften hjemme eller på hytta. En maritim fest egner seg godt til en sommerlig samling med venner og familie, og den er enkel både med forberedelser og pynt. Dekorer gjerne med striper i rødt og blått, fiskenett, et anker og andre morsomme effekter. Plukk skjell fra stranden og bruk de i borddekkingen for å gi en følelse av at havet er med på festen, selv festen er langt inn i landet. Be gjerne gjestene kle seg som matroser dersom du vil gå helt ut med temaet, og server delikatesser som reker, kamskjell, kreps, hummer og andre deilige skalldyr.

Alt til den maritime festen finner du her!

Produkter relatert til denne artikkelen som vi tror du vil like:

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Toppinnlegg akkurat nå


Lukk
800 kr igjen til fri frakt!
0 av 800