home Meny close
menu Meny

Tid for Oktoberfest!

Når det nærmer seg årets siste sommerdager og luften blir kjøligere, da er det også snart tid for verdens største festival! Oktoberfest har vært en årlig feiring helt siden 1810 og blir bare mer og mer populært. De seneste årene har Oktoberfest virkelig vokst her til lands og hvis du ikke har vært med på feiringen før – da er det virkelig på tide!

Visste du? Oktoberfest var opprinnelig en feiring av bryllupet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese.

Oktoberfest kan feires gjennom hele september og oktober!

Det finnes flere arrangementer rundt i byene man kan delta på, men det er også lett, og minst gøy, å arrangere sin egen Oktoberfest (eller vors)!

Mat og drikke

Øl! Oktoberfest er tross alt en ølfestival, så her må det serveres iskald øl! Gjerne i en stilig ølseidel. Vil du servere snacks? Bratwurst og kringler, kylling og pepperkaker er populær mat!


Dekorasjonene

Oktoberfest fargene er blått og hvitt! Pynt opp med lanterner, vimpler og ballonger. Dekk opp bordet med en stilig duk, ølseidler og pynt med pretzels!


Visste du? Musikk er en stor del av festivalen! Da snakker vi skikkelig ompa ompa musikk blandet med topplistene! Søk "Oktoberfest" på f.eks. Spotify. 

Utkledning

Noe av det morsomste med Oktoberfest er så klart kostymene! Jentene kler seg opp i lekre kjoler inspirert av den bayerske folkedrakten ”dirndl”, mens gutta bruker stilige selebukser kalt lederhosen! Gjør litt ekstra ut av utkledningen med lange fletter, løsbart, en hatt eller blomster i håret!


Lekene!

Ingen fest uten noen morsomme leker, eller hva?

  • Øl-stafett: del opp i lag og gi alle deltakerne en flaske øl. Første deltaker løper frem til markeringen. Her skal man drikke opp ølen, forså å sette flasken på bakken. Hold en finger på tuten og løp 5 ganger rundt. Så er det bare å prøve å komme seg tilbake til start så neste på laget kan løpe. Veien tilbake blir nok ikke like enkel så litt hjelp fra laget må være lov!
  • Beer pong! Need I say more?
  • Jodle konkurranse! Mulig dere ikke oppdater noen nye talenter, men gøy blir det garantert!
  • Beste kostymet – del ut pris til kveldens mest gjennomførte kostyme!

Toppinnlegg akkurat nå


Lukk
600 kr igjen til fri frakt!
0 av 600