home Meny close
menu Meny

Slik arrangerer du en super Oktoberfest

Festkompaniet
September 10, 2020

Guiden til å arrangere Oktoberfest

Endelig er det tid for å finne frem Dirndl kjolen og Lederhosen drakten. Oktoberfest står for tur! Enten du skal arrangere din egen Oktoberfest, eller delta på små og store arrangementer - så vil denne guiden hjelpe deg på veien. Plukk opp tips og triks på veien som du kan anvende for å gjøre nettopp din Oktoberfest til en skikkelig bra opplevelse!

Se alle våre produkter til Oktoberfest her!

Hva er Oktoberfest?

Oktoberfest er en ølfestival som holdes fra slutten av september hvert år i München, Tyskland. Den ble arrangert første gang 12. oktober 1810 til ære for ekteskapet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese. Hvert år reiser millioner av mennesker for å delta på det som regnes som verdens største folkefest, og festivalen er blitt så populær at det også er blitt et yndet tema for festlige sammenkomster langt ut over Tysklands landegrenser.

I henhold til lokal tradisjon så skal man dra på Oktoberfest minst tre ganger – en gang med familien, en gang med venner, og én gang med kolleger. Med dette i bakhodet er det en ypperlig anledning for både å delta på og å arrangere din egen Oktoberfest!

Antrekk til Oktoberfest

Det er ikke en Oktoberfest før antrekket er på plass! Kvinner går ofte med fargerike kjoler som kjent ved navnet Dirndl, og menn finner du gjerne i skinnbukser (Lederhosen) i kombinasjon med en tradisjonell hatt og mønstrete skjorte.

Hos Festkompaniet finner du et stort utvalg av ulike Dirndl kjoler og Lederhosen! Se hele utvalget her.

Mat og servering på Oktoberfest

På tross av at Brezn (store saltringer) gjerne ofte er representert på bilder og reklame for folkefesten, så er det mye annet som også serveres. Dersom du er så heldig og faktisk deltar på selve festivalen i München så må du ikke la muligheten til å smake på lokale delikatesser gå fra deg! For oss som sitter igjen hjemme så er det likevel greit å vite hva man kan kokkelere til gjestene dersom man arrangerer en egen Oktoberfest. Med et raskt søk kan du finne mange gode tips og oppskrifter. Vår favoritt finner du her!

Borddekking

Borddekkingen til Oktoberfest tar utgangspunkt i fargene blått, gult, rødt og hvitt. Folkefesten er også en slik type fest der man gjerne ikke sitter stille ved bordet til enhver tid, og det kan derfor lønne seg å tenke praktisk. Sett gjerne frem papptallerkener og servietter som gjestene enkelt kan bære med seg mens de småspiser og skåler i øl under minglingen. Ølglass er også en selvskreven gjest som må være på plass til en ekte Oktoberfest, og jo større de er - jo bedre!

Se alt av borddekking til Oktoberfesten her!

Dekorasjon

Dekorasjonene til Oktoberfesten er like fine som photo props ut over kvelden! Blant dekorasjoner til festen så anbefaler vi gjerne å ta en titt på morsomme ballonger med øl på, store lanterner og kreative swirls.

Se all dekorasjon til Oktoberfesten her!

Leker til Oktoberfesten

Det er lite som sier fest mer enn en god festlek! Gjentakende skåling kan muligens bli noe ensformig i løpet av en lang fest, og vi har derfor listet opp to av våre favorittleker til Oktoberfesten. Disse lekene vil garantert gi god stemning, mye latter og fremme massivt konkurranseinnstinkt.

Jodling konkurranse
"When in Bavaria, do as the Bavarians do"
 Jodling i konkurransesetting er noe du vil se titt og stadig dersom du deltar på festivalen i München, og det kan bli minst like morsomt hjemme i stuen! Finn frem et klipp av jodling som inspirasjon til konkurransens deltakere før de setter i gang selv. Oppnevn gjerne en gruppe med dommere som må gi sine scores underveis. Garantert latterkrampe!

Beer chug
Denne leken er ofte godt kjent enten du tidligere har deltatt på Oktoberfest eller ei. Sett frem én eller flere store ølglass fylt opp med øl, som deltakerne fortest mulig skal sluke.

Produkter relatert til denne artikkelen som vi tror du vil like:

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Toppinnlegg akkurat nå


Lukk
800 kr igjen til fri frakt!
0 av 800