home Meny close
menu Meny

SPILL & SPILLELISTER TIL NYTTÅRSAFTEN

Festkompaniet
October 21, 2019

Med disse spillelistene og lekene for nyttårsaften så sikrer du at du og dine gjester får en sprakende god feiring. Ingen vil glemme din nyttårsfest, for de vil snakke om den i lang tid etterpå.

Noe av det beste ved disse nyttårslekene er at de er raske og enkle. Du trenger ikke å stresse rundt for å kjøpe inn en haug av ting, da du kan bruke ting du har i hjemmet fra før. Dette gjør det også svært enkelt å planlegge, fordi det tyngste arbeidet vil i så fall være en liten printerjobb.

Si hallo til det nye året med musikk til å sette gjestene i stemning og med morsomme leker som setter standarden for det kommende året!

Leker og Musikk til Nyttårsaften

1. Første festlek for nyttårsaften:
Høydepunkter fra året som har gått

I denne festleken er det den gode samtalen som står i fokus. Den handler rett og slett om god, gammeldags mimring av høydepunktene fra året som gikk. Her får du 15 printbare kort for nyttårsleken, der spørsmål som "Fortell om hva som skjedde da du fikk årets beste latterkrampe" og "Fortell om det beste øyeblikket fra året som gikk", og mange fler står for tur.

Leken er en glimrende isbryter i nyttårsselskaper der ikke alle gjestene nødvendigvis kjenner hverandre like godt, og de får da muligheten til å bli bedre kjent. Ellers fungerer den også svært godt i etablerte vennekretser der dere vil bruke litt tid på å oppsummere alt positivt fra året som har gått.

Last ned PDF utgavene av nyttårsleken del 1 HER og del 2 HER, print den ut på blanke ark og klipp enkelt ut kortene!

2. Enkel festlek for nyttårsaften:
To nyttårsforsetter og én løgn

Dersom feststemningen har dabbet litt av så er denne leken et supert triks for å spice it up!
Hver gjest presenterer tre nyttårsforsetter der to av de er sanne og én er løgn. Hver gjest forteller sine forsetter på tur etter tur mens de andre skal gjette hvilke av forsettene som er sanne og hvilken som er en løgn. Hvis du vil så kan du også få gjestene til å holde oversikt over hva de har gjettet underveis, slik at den som gjettet flest riktig får en premie for det harde detektiv-arbeidet.

3. Spillelisten for nyttårsaften:
Get in the mood!

Det er lite som slår en god spilleliste til å sette stemningen for festen! Vi vet derimot hvor frustrerende det kan være og ikke minst hvor stort press det er for å finne en god spilleliste! Nettopp derfor har vi enkelt slengt sammen en spilleliste for deg. Du kan finne frem sangene på listen under i din streamingtjeneste, eller du kan klikke deg rett inn på vår spilleliste i Spotify HER.

4. Gjettelek for nyttårsaften:
Hvem er du, hvem er jeg?

Nyttårsaften er en anledning der en kanskje ikke kler seg ut i samme grad som på Halloween, karneval eller lignende, men det er absolutt ingenting i veien for å dra rollespill inn i feiringen av det nye året! Denne gjetteleken kan dere variere etter både tid og budsjett.

Første variant: Kortskalle
Til den enkleste varianten av leken så trenger dere ingenting annet enn noe å skrive på, noe å skrive med, og teip. Hver deltaker skriver et navn på en kjent person på en lapp og klistrer den i pannen på sidemann/kvinne. Når leken starter skal dere tur etter tur få stille resten av bordet et spørsmål som kan lede deg til hvem du er. Spørsmålene kan bare besvares med JA eller NEI, og så lenge svaret er JA så får utspørreren lov til å stille et nytt spørsmål. Spørsmålene kan for eksempel være "Er jeg en norsk artist?", "Er jeg en blogger?", "Er jeg en mann?" og så videre. Leken er ferdig når alle har gjettet hvem de er, og hvis det går raskt så kan dere starte på nytt med nye lapper.

Andre variant: Masker
For å avansere denne leken kan du i forkant bestille opp ulike kjendismasker, dyremasker eller annet moro fra Festkompaniet! Foruten å gi en god latter så er dette masker du kan bruke igjen ved senere anledninger. Sjekk utvalget av masker til festen HER.

5. Spillelisten for nyttårsaften:
Roaring 20's!

Hva er vel mer ikonisk enn en nyttårsfest med Gatsby tema? Gatsby har festen over alle fester, og det er lite som kan bli like glamorøst. Det spiller ingen rolle om det er 2020, 2021 eller 2030 som er året vi nå skal inn i - Gatsby tema er alltid like klassisk og aktuelt.

Når du da slår på stortrommen med en slik fest så burde du også ha spillelisten klar. Vi har gravd i bestefars gamle jazz-samlinger, gjort litt research på gamledagenes hitlister og funnet den ultimate 20-talls spillelisten for deg!

Du kan finne frem sangene på listen under i din streamingtjeneste, eller du kan klikke deg rett inn på vår spilleliste i Spotify HER.

Toppinnlegg akkurat nå


Lukk
800 kr igjen til fri frakt!
0 av 800