home Meny close
menu Meny

Konfirmasjon: Her er vår huskeliste!

Julie Cappelen
July 30, 2017

Konfirmant i huset? Det er kanskje første gang dere skal arrangere en konfirmasjon – eller lenge siden sist, og det er mye å ordnes.

Når datoen for konfirmasjonen er på plass er det på tide å planlegge markeringen av konfirmantens overgang fra barn til voksen. Her har vi laget en enkel og grei sjekkliste til deg som skal arrangere konfirmasjon. Sett av et budsjett på forhånd, så dere vet hvor mye dere skal bruke på feiringen – da blir det lettere å planlegge!

Huskeliste til konfirmasjon:

1. Gjesteliste

Hvem skal dere invitere? Nærmeste familie som tanter og onkler, fettere og kusiner, besteforeldre, oldeforeldre og konfirmantens faddere er vanlige å invitere. I tillegg inviterer man gjerne nære venner av familien og et par av konfirmantens nærmeste venner.

2. Lokale

Når gjesteliste og budsjett er på plass på dere se på lokale. Har dere plass hjemme eller må dere se dere rundt etter noe å leie? Lokale klubbhus, restauranter og event lokaler – sjekk hva som finnes i nærheten og vær tidlig ute!

3. Invitasjoner

Invitasjoner må sendes ut i god tid, men det er praktisk å ha lokalet på plass først. Print ut noen lekre kort med bilder av konfirmanten som liten og nå. Invitasjonene har ofte foreldre som avsender. Husk å sette en RVSP (svar senest) dato, slik at dere får planlagt mat osv. etter hvor mange som kommer.

4. Meny

Maten må på plass! Skal dere lage selv? Skal dere bestille catering? Eller feirer dere på en restaurant? Uansett er det lurt å bestemme seg for en meny og forhøre seg med allergier og andre behov. Koldtbord, buffet, snitter og tapas er gode løsninger der alle kan finne noe de liker/tåler. Ikke glem å planlegge drikke til gjestene; mineralvann og annen drikke må på plass.

5. Kake

Kake må man så klart ha – om ikke flere! Bestem om dere skal lage selv eller bestille en kake. Ofte bestiller man selve konfirmasjonskaken og lager andre kaker og desserter selv, som man har ved siden av.

Skal du bake selv? Finn bakeutstyr her!

6. Hjelp?

Med mange gjester og mye som skal på plass kan det ofte være greit med litt ekstra hjelp. Vær tidlig ute og spør gjerne venner og bekjente om hjelp. Trenger dere noen til å servere? Hjelpe til med matlagning/bake kaker? Trenger dere en toastmaster? Hvem skal fotografere?

7. Taler & Sanger

Det er vanlig at det holdes noen taler til konfirmanten, gjerne fra foreldre, søsken, faddere og gudforeldre. Er det mange taler bør man vurdere behovet for en toastmaster også. Talene er gjerne fulle av minner, noen flauser, råd og gode ord til konfirmanten. I tillegg til taler er det mange som lager en egen sang som man synger i konfirmasjonen.

8. Dekorasjoner og borddekking

Enten du feirer hjemme, på lokale eller på restaurant så er det hyggelig å dekorere litt. På bordet må dere ha bordkort og kanskje en meny? Sjekk med stedet dere skal være hvilke muligheter dere har med dekorasjonene. Her kan du lese mer om borddekking og dekorasjoner til konfirmasjonen.

9. Ønskeliste

Lag en ønskeliste sammen med konfirmanten, så blir det lettest mulig for gjestene å kjøpe gaver. Penger er veldig vanlig å gi, gjerne da som spares til noe spesielt. Andre ting er bunad, smykker, moped, gavekort på kjøretimer og opplevelser.

10. Takkekort

Takkekortene er det konfirmanten som skriver, der hun eller han takker gjestene for at de kom og gavene de ga. Gjerne med et bilde av konfirmanten og fra konfirmasjonen.

Del

Toppinnlegg akkurat nå


Lukk
1000 kr igjen til fri frakt!
0 av 1000