home Meny close
menu Meny

Dette er de beste kostymene til Halloween 2020

Festkompaniet
September 16, 2020

Kveldene blir litt mørkere, litt skumlere og litt morsommere når Halloween melder sin ankomst! Ha godteriet stående klart til alle som kommer på Knask eller Knep, og gå tidlig i tenkeboksen for kostymet du skal ha på deg.

Blant de beste Halloween kostymene finner du enten klassiske kostymer som hekser og spøkelser, eller så er vinnerne de kostymene som gjenspeiler tiden vi lever i. Med store deler av 2020 bak oss så er det mye inspirasjon å hente for årets Halloweenkostymer, og vi gir deg våre beste tips og triks.

Klassiske og trendy kostymer til Halloween

Klassiske kostymer som aldri slår feil

1. Dracula, vampyr, Edward Cullen - kjært barn har mange navn! Å kle seg ut som en myteomspunnet og romantisert eventyrfigur slår sjeldent feil, og du kan tilpasse ditt vampyrkostyme til egne preferanser. Twilight filmene har siden 2007 vært opphavet til både fascinasjon og etterligninger, og mye av grunnen til dette er fordi karakterene er svært enkle å kopiere. Selv om vi nå har passert 10 år siden den første filmen kom ut, så er både Edward og Bella enda godt representert på ymse Halloweenfeiringer. Dersom du vil ha et enkelt, men likeså gjenkjennelig kostyme til Halloween så er vampyren et supert alternativ.

Vampyrkostymer og tilbehør finner du her! >

2. Det er ikke uten grunn at Coulrofobi (fobien for klovner) eksisterer i så stor grad som den gjør. Klovner kan være morsomme karakterer du ser sjonglerende på sirkus, men de kan også være demoner forkledd for å lokke til seg bytter - slik som Pennywise i Stephen Kings IT. På tross av at klovner dukker opp gang etter gang i nye filmatiseringer så er det enda å regne som et klassisk kostyme til Halloween.

Vi har et stort utvalg av både snille og skumle klovnekostymer samt passende tilbehør som du kan finne her!

3. Spøkelser er et klassisk kostymevalg for de fleste, enten de er oppvokst med Ghostbusters på 80-tallet, Casper the friendly Ghost på 90-tallet eller spøkelsene i Uhu! på barneTv i 2001. Spøkelseskostymet kan gjøres både raskt og enkelt ved et gammelt sengetrekk, eller mer avansert med kreativ sminke og andre tilbehør.

Se alle spøkelseskostymer her! >

4. Hekser og deres rykte har vært sentralt i historie, men de har også blitt yndet som karakterer i eventyr og nyere tids filmlerreter. Med den gjenkjennelige spisse hatten, kosteskaft og sorte flagrende klær så er det lite som egentlig skal til før du ser ut som en okkult skapning som forfedrene våre ville fryktet. Klassikeren av et heksekostyme får du i mange ulike varianter, og du kan selv tilpasse utkledningen som heks til å være barnevennlig eller ei.

Heksekostymer finner du her! >

5. Blant skrekkfilmer er det skrekkelig mye å velge mellom, men de mest populære skrekkfilmene består gjerne av karakterer som enhver vil kunne kjenne igjen. Til Halloween pleier ofte de samme filmene å dukke opp i streamingtjenestene år etter år, som for eksempel Fredag den 13., Hannibal Lecter, Skrik, Halloween, Eksorsisten og A Nightmare on Elm Street. Ta inspirasjon fra både nye og gamle klassikere når du skal velge kostyme, og ta en titt på vårt utvalg av skrekkfilm-kostymer her!

6. Å kle seg ut som et skjelett er like klassisk til Halloween som selve gresskaret. Velg mellom de enklere kostymene, eller ta steget helt ut og gå for en Day of The Dead variant! Day of The Dead varianten passer godt for deg som vil gjøre det lille ekstra ut av skjelettkostymet, og det består gjerne av både blomster og teatralsk sminke i kombinasjon med et kostyme.

Se utvalget av skjelettkostymene våre her! >

Kostymer inspirert av 2020's trender og hendelser

1. Hvis du enda ikke har fått med deg Netflix serien Tiger King, så har du mye moro i vente! Dokumentarserien og dens karakterer gikk som en farsott i sosiale medier, og det skal godt gjøres om du ikke har hørt låten "Carole Baskin, killed her husband, snatched him". Enten du er team Joe Exotic eller team Carole Baskin, så er det mange personer i serien som fungerer godt som utgangspunkt når du skal kle deg ut til årets Halloweenfeiring. Stikkordene for utkledningen er: hockeysveis, piercinger, tattoveringer, skinnvest/bukse og leopardskjorte, eller 70-talls hippie med mye leopardmønster. Kostymet blir desto bedre dersom du får fatt på en tiger (bamse så klart, ikke ekte!) som tilbehør til kostymet.

Se alle parykker her >
Se hippie kostymer her >
Se 80-talls kostymer her >

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

2. 2016 var året der du kunne finne minst én Harley Quinn på enhver Halloweenfest. Den smågale, morsomme og sjarmerende kjæresten til the Joker gjorde seg kjent gjennom filmen Suicide Squad, og i 2020 gjorde hun comeback i egen film: Birds of Prey. På tross av blandet kritikk så er Harley likevel svært populær til utkledning, og hun er definitivt både en sikker vinner såvel som trendy.

Klovnekostymer finner du her >

3. Hvorvidt denne filmen fortjener en Oscar gjenstår å bli enige om. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga har likevel vært en film som de fleste har fått med seg i 2020, og karakterene Lars og Sigrit egner seg speielt godt for dere som vil komme i matchende kostymer til Halloweenfesten. Filmen flommer av ulike drakter og antrekk, men de som kanskje huskes best er viking-kostymet til Lars, og den hvite kjolen med sølvjakke over til Sigrit.

Alle vikingkostymer finner du her >

4. Vi har gjennom mange år sett kjendiser som ikke er kjent for annet enn å være kjent. Dette fenomenet betegnes derimot i 2020 som en influencer, og influencere kommer i alle varianter. Velg deg en 'influencertype' å parodiere for en kveld, og kjenn på om oppmerksomheten ville vært noe for deg! Med et raskt googlesøk finner du ofte ulike beskrivelser av såkalte starter packs for enhver type influencer. Hvem vil du være? YouTuberen som alltid er på sponsede luksusreiser, moteinfluenceren, realityTV deltakeren eller noe helt annet?

Se all utkledning her >

5. Cats var en av 2020s absolutt floppeste filmer. Budsjettet for produksjonen ryktes å ha vært skyhøyt, spesielt grunnet skuespillerenes stjernestatus. Stjernestatus eller ei - filmen er blitt en snakkis, og kattepuser er likefullt en god idé for utkledning. Tegn på snute med værhår, sett på deg ørene og fest på halen! Dette kostymet kan gjøres både superenkelt og mer avansert, alt etter hvor mye tid og energi du er villig til å gi.

Mjau, se alle katt- og andre dyrekostymer her >

6. Det er ikke uten grunn at denne jenta vant hele 5 Grammys i 2020. Billie Eilish er på alles lepper, og hun har en stil som de fleste vil kjenne igjen. Mest gjenkjennelig er kanskje det fargerike håret, på tross av at hun gjerne endrer det flere ganger i løpet av kort tid. Kle deg ut som Billie for en kveld på Halloween, og kjenn litt på stjernestatusen!

Toppinnlegg akkurat nå


Lukk
1000 kr igjen til fri frakt!
0 av 1000