home Meny close
menu Meny

Ballongdekorasjoner - Gjør det selv!

Festkompaniet
March 26, 2019

Elsker du å pynte med ballonger? Ta pynten et hakk opp med våre tips, triks og ideer!

Hvordan dekorere med Ballonger

Ballongbue

Ballongbuer tar tid å lage, men er til gjengjeld en super stilig dekorasjon til fest, enten det er bursdag, temafest, bryllup eller andre anledninger.

Med våre ballongbue stativ blir det imidlertid mye enklere å lage din egen ballongbue - og disse kan brukes om og om igjen. Ballongbuene er et stativ du enkelt setter opp. Når det er oppe og plassert på riktig plass er det bare å tre på de ballongene du ønsker å dekorere buen med.

I videoen under ser du hvordan du kan lage en ballongbue selv.
I denne videoen brukes samme farge på en firkløver, slik at buen blir stripete. Dersom du ønsker en "spiral"-effekt på fargene setter du bare flere farger sammen i firkløveren, og fester neste ledd et hakk til høyre/venstre, etterhvert som du fester dem på buen.

Vi anbefaler å klippe et hull ved knuten, fremfor å sprekke ballongene. Da blir det mye lettere å rydde opp etterpå og det smeller ikke.

Ballonger ballongbue

Ballongirlander

Du har sikkert latt deg inspirere av flotte ballonglenker som klatrer langs tak, vegger og oppover trapper. Ballongirlander er en nydelig måte å dekorere på - men tidkrevende. Så sett av nok tid, kjøp inn nok ballonger og smør deg med litt tålmodighet. Her er våre beste tips:

 • Kjøp nok ballonger - handle her! To forskjellige farger eller enda fler. Disse blåser du opp i forskjellige størrelser.
 • Skaff nok fisketråd. Den er gjennomsiktig og enkel å bruke når du skal feste ballongene sammen.
 • Bruk pumpe! Ikke utsett lungene dine for denne jobben... Skaff en ballongpumpe, eller enda bedre, invester i en elektrisk ballongpumpe.
 • Blås opp alle ballongene før du starter å feste dem sammen.
 • Fest de store ballongene sammen to og to. Bygg opp lenken ved å snurre snoren rundt mellom de to ballongene, før du fester på de neste to osv.
 • Når alle de store er festet sammen, henger du opp girlanderen der den skal være. Bruk gjerne mer fisketråd til å feste den underveis.
 • Bruk teip dots til å feste de små ballongene der du ønsker mer "fyll" eller struktur.

Vil du lage en enkel ballonglenke? Da anbefaler vi å bruke vår festeremse

Se gjerne videoen vi har lagt til under, som viser hele prosessen! Det kan være lurt å se fremgangsmåten før man hopper ut i dette prosjektet!

ballonggirlander

Ballongbukett

Ballongbuketter er alltid gøy og er en perfekt måte å pynte opp ved inngangen, på hver sin side av "fotoveggen", ved alteret eller andre steder i lokalet. Her får du våre beste tips til buketten.

 1. Velg gjerne flere typer ballonger og farger. Her er det lekkert å kombinere helfargete, folieballonger og konfettiballonger. Blås gjerne opp forskjellige størrelser.
 2. Bruk ballongvekt! Vær sikker på at ballongene ikke flyr av sted og bruk en lekker ballongvekt - vi har flere som er svært dekorative sånn at de gjerne kan synes.
 3. Ha forskjellige lengder på båndene, så ikke alle ballongene svever i samme høyde. Bruk fisketråd eller gavebånd i en matchende farge. Bruker du gavebånd kan du la enden som henger løst være litt ekstra lang slik at denne kan krølles.
 4. Fest gjerne tassels og lignende "haler" fra ballongene for å pimpe opp buketten din litt ekstra!

 

Se videoen under om hvordan du kan lage hale ut av hvilken som helst tassel girlander. 

ballonger ballongbukett

Toppinnlegg akkurat nå


Lukk
800 kr igjen til fri frakt!
0 av 800