home Meny close
menu Meny

Fondant

Elsker du å bake? Det å bruke fondant til kakene dine gir mange kule, unike og stilige muligheter! Fondant kan brukes som overtrekk, til å lage blomster eller for å modellere andre figurer. Hvis du skal lage figurer, så anbefaler vi å ta en titt i vår kategori for kakeformer.

Du har sikkert sett, eller kanskje brukt, marsipanlokk og ulike figurer laget av marsipan. Fondant er et perfekt alternativ til marsipan, både som kakelokk eller til modellering. Fondant smaker søtt, men de fleste kan også tilsettes smak. Du kan også farge hvit fondant med konditorfarge. Kna den til fargen er helt jevn.

Du trenger ca. 500 gram med fondant for å dekke en kake på 24-26 cm omkrets eller en 20 x 20 firkantet kake.

Gode tips for bruk av fondant

Instruksjoner (gjelder ikke rollfondant):

  1. Det er viktig å ha helt rent underlag. Ta gjerne en liten bit med fondant og gni over arbeidsbenken for å fjerne alt smuss. Denne biten kaster du etterpå.
  2. Kna fondanten godt til den er elastisk. Test gjerne ved å ta en liten bit og rull den. Den skal da ikke få noen sprekker.   
  3. Legg det du ikke skal bruke i en lufttett beholder.
  4. Bruk gjerne litt melis når du skal kjevle ut fondanten slik at den ikke fester seg til benken.
  5. Hvis du skal lage kakelokk, så ruller du fondanten så tynn du klarer uten at den mister elastisiteten sin. Ha fondanten rett på kaken før den tørker.
  6. Ikke bruk kremfløte under fondanten. Dersom du bruker krem med fløtestabilisator, fromasjpulver, vaniljekrem eller lignende, som fyll i kaken, så bør du stryke over et lag med smørkrem før du tar på fondanten. Hvis du er usikkert, legg et lag med smørkrem som icing under fondanten uansett – så er du sikkert på at den vil holde seg fin. 

 

God bakeglede!

 

Fant 1 produkter
per side
Desc
Fant 1 produkter
per side
Desc
Lukk
1000 kr igjen til fri frakt!
0 av 1000